top of page

Sürdürülebilir Malzemenin Geleceğine Yolculuk: Reset Materials


Fotoğraflar: Hampus Berndtson

Sanat ve mimarinin kesiştiği deneysel sergi Reset Materials, mimarlığın geleceğini yeni, çığır açan, deneysel yapı malzemelerinden oluşan eserlerle araştırıyor. Her biri mimar, sanatçı ve malzeme üreticilerinden oluşan on disiplinlerarası ekip, karbon sonrası bir mimariye yönelik vizyonlarını sunmak için yaratıcı güçlerini birleştiriyor.


Serginin odak noktasında, geri dönüştürülmüş plastikler veya silikondan büyüyen organizmalara ve miselyum, ısırgan otu, kil ve kenevir gibi biyojenik malzemelere kadar yeni geliştirilen veya yeniden keşfedilen yerel malzemelerin örnek ve tam ölçekli çalışmalar yer alıyor. Nihai eserler, ziyaretçilerin malzemelerin süreçleri ve mimari, işlevsel ve estetik potansiyelleriyle tek tek karşılaşmasını sağlayan malzeme parçaları olarak sergileniyor.


 

"Çağımızın karmaşıklığıyla yüzleşen bu eşsiz sergi, tam da şu anda potansiyel bir geleceğe adım atmamızı ve hatta bu geleceği yaşamamızı sağlıyor. Yeni nesil tanınmış Danimarkalı mimarlar, sanatçılar, tasarımcılar ve üreticilerin işbirliğiyle ileriye taşınan bir gelecek. Standartların, değerlerin ve estetiklerin sıfırlanması, sizin geleceğe dair malzeme belleğiniz haline gelecektir."

 

Geçtiğimiz yıl boyunca, yaratıcı ekipler bu malzemeleri değirmenlerde, laboratuarlarda ve atölyelerde tedarik etti, yetiştirdi, geri dönüştürdü, yapı bozumuna uğrattı ve yeniden bir araya getirdi. Sergide bu çalışmalar, sanat, tasarım ve mimari arasında duran, mekânı, ışığı ve ziyaretçileri harekete geçiren ve fiziksel çevremizi inşa etmek için yeni olasılıklara işaret eden bir dizi dokunsal parçayla sonuçlanıyor.



bottom of page