top of page

Studio RAP 3D Baskıyla Gelenekseli Yeniden Keşfediyor


Fotoğraflar: Riccardo De Vecchi

Hollanda merkezli mimarlık pratiği Studio RAP, algoritmik tasarım ve 3D baskıyı bir araya getirerek Hollanda'daki Poort Meesters konutlarında bir çift kemerli geçit oluşturdu.


New Delft Blue olarak adlandırılan proje, Delft mavisi porselenin estetik niteliklerini yenilikçi tekniklerle yeniden yorumlarken mirasını çağdaş, zengin ve ayrıntılı bir dönüm noktasıyla kutluyor. Orta Çağ ticaret şehri Delft'e bir gönderme olan kapılar yoldan geçenlere içeride devam eden pastoral hayata bir bakış sunuyor.



 

"Seramikleri kendi bünyemizde 3D olarak basma olanağına sahip olmak, mimarlar olarak bize süper güçler sağlıyor. Tasarımdan üretime kadar eksiksiz bir dijital iş akışı kurarak tasarım tutkumuzu en üst düzeye çıkarıyor ve yüksek kaliteli mimari tasarımları garanti altına alıyoruz."

 

Kemerli geçit, Lahey merkezli VY Architects tarafından tasarlanan Delft'teki konut gelişiminin merkezindeki bir avlu bahçesine girişleri çerçevelemek için tasarlandı. Kemerlerin iç kısmı ise Studio RAP tarafından oluşturulan bir algoritma tarafından belirlenen bir düzende 3D olarak basılan ve düzenlenen 3.000 benzersiz karo kullanılarak inşa edildi. Beton merdivenleri kaplayan kemerlerin her birindeki desenler, Delft mavisi porseleninin desenleri temel alınarak yaprak benzeri formlara sahip olacak şekilde tasarlandı. Yaklaşık 40 santimetreye 30 santimetre boyutlarındaki toplam 3.000 benzersiz karo, Studio RAP tarafından 3D baskıyla üretildi ve şeffaf mavi bir glazör kullanılarak renklendirildi.



bottom of page