top of page

Prada SS24'te Akışkanlığın Estetiği


Fotoğraflar: Prada

OMA'nın araştırma ve yaratıcı stüdyosu AMO, Milano'daki Fondazione Prada'nın Deposito'sunda moda evi Prada'nın İlkbahar Yaz 2024 erkek giyim defilesi “Fluid Form” için tavandan düşen yapışkan sıvının duvarlar oluşturduğu alüminyum kaplı bir alan yarattı.


Prada SS24 defilesinin set tasarımı için mekan, banklardan kolonlara kadar alüminyumla kaplandı. Modeller yeni koleksiyonu sergilerken, yarı şeffaf yapışkan sıvının yavaşça inişi defilenin sahne setini çevreliyor ve zeminde yapışkan su birikintileri oluştururken neon yeşili belirginleşiyor. Malzeme ziyaretçilerin, modellerin ve yapışkan sıvının hareketini yansıtırken; indirgeme yaklaşımı, yapışkan sıvı ve çeliğin ön plana çıkarıldığı bir minimalizm duygusu yaratıyor.



AMO'nun tasarımı, sürekli değişen balçık "duvarları" yaratarak endüstriyel alan algısını değiştirmeyi ve izleyicinin modelleri nasıl gördüğünü ve onlarla nasıl etkileşime girdiğini de etkileyecek organik bir yön eklemeyi amaçlıyor. Gösteri alanının tasarımı, Prada'nın "insan vücudu etrafında akışkan mimarinin bir incelemesi" olarak tanımladığı Fluid Form adlı koleksiyonun tasarımına selam gönderiyor.


 

"Nihai amaç, bedenin içinde sürekli bir farkındalık ve onun özgürleşmesidir."

 

Miuccia Prada ve Raf Simons'un Prada SS24 erkek giyim koleksiyonu, giysilerin modellerin hareket ettikçe vücutlarının etrafında özgürce akması ile bedenin özgürlüğüne işaret ediyor. İnsan figürünün hatlarını kapsayan akışkanlık kavramı, giysilerin sürekli salınımında ve kıyafetlerin bolluğunda görüldüğü gibi koleksiyonda evrim geçiriyor ve dans ediyor. Sahne tasarımı, Prada'nın SS24 erkek giyim koleksiyonunu tamamlıyor ve döngüsel bir ortamda hareketin dinamiklerini ve potansiyel sürekli dönüşümü yakalayan akışkan formlu bir şovda sıkıştırılıyor.




bottom of page