top of page

Kustaa Saksi’nin Hermès Vitrinindeki Zarif Estetiği: Journey of the Sun


Fotoğraflar: Kasia Gatkowska

Zanaatkarlık alanındaki mükemmelliği göz önüne alındığında, Hermès'in sürekli olarak önde gelen sanatçılarla iş birliği yapması ve bunun pek çok mağazasına yansıması şaşırtıcı değil. Paris merkezli lüks marka, mükemmeliyetçiliğiyle tanınan zanaatkârların becerilerini sanatla birleştirerek, müşterilerine ilham veren ve unutulmaz bir atmosfer sunan mağaza deneyimlerini sürdürüyor.


Hermès, yaklaşan yaz sezonu için Amsterdam'da yaşayan Finlandiyalı görsel sanatçı ve tasarımcı Kustaa Saksi'yi uygun bir vitrin enstalasyonu yaratması için davet etti. Kustaa Saksi'nin özgün sanatsal vizyonuyla birleşen Hermès'in zarif estetiği, Amsterdam mağazasında hayranlık uyandıran bir vitrin deneyimi yaratıyor. Journey of the Sun -güneşin yolculuğu- adını taşıyan incelikli ve detaylı tasarımlı pencere enstalasyonları, şaşkınlık temasına değiniyor ve yaz mevsimine, doğanın ve yaratılışın sürekli döngüsüne bir övgü niteliği taşıyor. Vitrindeki enstalasyon, renkli ve dokulu kumaşların, el yapımı deri ürünlerin ve zarif aksesuarların zarafetini ve inceliğini yansıtıyor.



Kustaa Saksi, geçtiğimiz birkaç yıl içinde yenilikçi jakarlı kumaşlar aracılığıyla insan ve doğayı sanatsal olarak keşfetti. Tilburg'daki Textielmuseum'un bilgi merkezi TextielLab ile iş birliği içinde yeni mekanik dokuma teknikleri geliştirdi. Saksi'nin sanatçılığı, izleyicilere sürükleyici bir görsel deneyim sunan, tamamı kağıttan karmaşık bir şekilde hazırlanmış renkli duvar halıları ve bunlara eşlik eden nesnelerden oluşan pencere enstalasyonlarında kendini gösteriyor.



bottom of page