top of page

Mason Studio’nun Yaratıcı İyilik Manifestosu


Fotoğraflar: Scott Norsworthy

Toronto'lu iç mimarlık firması Mason Studio, ofislerini sergiler, etkinlikler ve halka yönelik diğer faaliyetler gibi toplumsal programlar sunacak şekilde "daha büyük bir iyilik için" yeniden tasarladı.


2033 yılında Pelham Kültür Merkezi'nde yer alan Mason Studio, Goodee ve Azure, çeşitli iş birlikçilerle birlikte, insanlara ve gezegenimize gösterilen özenin her şeyden önce geldiği ve toplulukları geleceğe heyecan, merak ve neşeyle bakmaları için birlikte güçlendirdiğimiz bir yer yaratıyor. DesignTO 2023 festivalinin bir parçası olan sergi, günlük yaşam için umut dolu bir vizyon sunuyor; öğrenerek, yaratıcı uğraşları keşfederek, sosyalleşerek ve ticaret yaparak zihnimizi ve bedenimizi sürdürebileceğimiz bir yer olarak hizmet veriyor.

 

"Bugünün ofisi artık sadece bir çalışma yeri değil, daha ziyade sohbet ve söylem alanı, ilham ve gençleşme alanı ve topluluğun dahil olabileceği, bilgi toplayabileceği ve paylaşabileceği bir alan."

 

İki katlı endüstriyel tarzdaki bina, büyük ölçüde beyaz renkte dekore edilmiş ve binada çeşitli alanları ve işlevleri bölmek için perdeler kullanılmış. Çift yükseklikteki atrium, tavan kirişlerinden sarkıtılabilen sanat eserleri ve enstalasyonlara ev sahipliği yapabiliyor. Proje, Mason Studio tarafından mekâna özgü bir enstalasyon, insanları teşvik eden ürünlerin yer aldığı bir pazar alanı, zihni ve bedeni gençleştirmek için bir kapalı bahçe, çocuklar ve yetişkinler için bir kafe oyun evi, uygulamalı bir atölye, bir kitap değişim kütüphanesi ve öğrenciler için bir çalışma alanı içeriyor.





bottom of page