top of page

Pantone ve Polygon1993 İşbirliği ile Very Peri NFT Koleksiyonu



Pantone, sanatçı Polygon1993 ile işbirliği yaparak markanın 2022 yılı rengi seçilen “Pantone 17-3938” kodlu Very Peri’den ilham alan dokuz parçalık ilk NFT koleksiyonunu duyurdu. Son birkaç yılda hem sanat hem de finans dünyasında popüler hale gelen NFT fırtınası göz önüne alındığında, Pantone’nin Polygon1993 ile birlikte çalışması sürpriz olmadı. Bu girişim ile sanatı herkes için erişilebilir kılarak dijital dünyaya ve bu sektörün yaratıcı topluluğuna hizmet etmek amaçlanıyor. Dijital sanat eserleri, çevre dostu bir blok zinciri olan Tezos’un en büyük NFT pazarı Objkt’ta 9-14 Mart tarihleri arasında farklı parçalar halinde yayınlandı.


Pantone Genel Müdürü Elley Cheng, "Topluluğumuz için dijital ve fiziksel ortamı tamamlayan ürünler ve hizmetler yaratırken, yaratıcılık için NFT’ler gibi yeni yollar keşfetmek ve renklerin bu yaratımı nasıl etkileyebileceğini görmek için Polygon1993 ve Tezos ile ortaklığımızı sürdürmekten heyecan duyuyoruz" dedi.



Paris'te yaşayan Polygon1993, kusurlu olmanın sanat için itici bir güç olduğu ve analog teknolojinin dijital gelişimin yanında durduğu zaman geçmiş, şimdi ve geleceğin bir olduğuna inanan çok disiplinli bir sanatçı. Polygon1993'ün imzası niteliğinde olan Glitch tekniği, Pantone ile işbirliğinde de öne çıktı. Glitch sanatı, dijital veya analog hataları estetik amaçlarla kullanan bir sanat akımı. Polygon 1993 çalışmalarında amaç, “devre bükme” adı verilen hareket tabanlı hareketsiz görüntüler oluşturmak. NFT eserler, analog kameraları ve dijital araçları içeren tekniklerin bir kombinasyonu kullanılarak oluşturuldu. İşlem sırasında analog kameralar hareketsiz görüntüleri kullanırken, hareket hissini iletmek için diğer dijital araçlarla birleştirildi. Bir kadının yüzünden bilinmeyene uzanan ellere kadar çeşitlilik gösteren Polygon1933'ün tarzı, karamsar bir üç boyutlu estetiği barındırıyor.



Yılın Pantone rengi, dünyanın dört bir yanındaki renk uzmanlarından oluşan bir grup tarafından küresel zamanın ruhunu en iyi simgeleyen rengi belirlemek için Pantone Renk Enstitüsü tarafından seçiliyor. Pantone yılın rengi için bu yılın seçimi Very Peri, kişisel yaratıcılığı vurgulayan yeni oluşturulmuş bir renk. İnsanların dijital ve fiziksel ile birbirinin yerine geçecek şekilde etkileşime girmeyi beklediği modern yaşamın kaynaşmasını ve bunun rengin geleceğini nasıl etkilediğini gösteren bir renk olma özelliği taşıyor.


“Very Peri'yi ilk gördüğümde, hemen çocukluğuma geri döndüm. Mavi ve kırmızı alt tonlar, renge insanları zamanda geriye götüren nostaljik efektler eklemem için bana ilham veren retro bir his verdi. Dijital araçlarla, eskinin üzerine inşa edilen ama onu yeni ve fütürist yapan yeni bir şey yaratabildim. Bana çocukken öğrendiğimiz her şeyi silmek zorunda olmadığımızı gösterdi; bunun yerine onu dönüştürebilir ve ona yeni bir amaç verebiliriz.”



bottom of page