top of page

180 Studios'ta Sıra Dışı Bir Ses Yolculuğu: Reverb


Virgil Abloh, 12-inch voices. Fotoğraf: The Vinyl Factory

100'den fazla sanatçı, Reverb adlı sürükleyici yeni bir deneyim için bu bahar Londra'daki 180 The Strand'ın kavernöz alanlarında anıtsal bir ses deneyimi yaratacak. The Vinyl Factory küratörlüğünde 23 Mayıs 2024 tarihinde 180 Studios'ta sunulacak olan geniş kapsamlı multimedya sergisi, ses ve sanatın kesişimini araştırıyor ve görsel sanatlar, müzik, televizyon, film ve canlı performans alanlarından 100'den fazla sanatçı ve müzisyenin katılımıyla türünün en büyük gösterisi olma özelliğini taşıyor.


Serginin merkezinde Theaster Gates, Es Devlin, Julianknxx ve Caterina Barbieri tarafından yeni sipariş edilen, mekâna özgü beş AV enstalasyonu yer alacak. New Yorklu 'hoparlör heykeltıraşı' Devon Turnbull, özel test baskıları ve stüdyo kayıtları da dahil olmak üzere duyulmamış müziklerden oluşan bir programla küratörlüğünü yaptığı Hi-Fi Listening Room Dream No.1'i sergi içinde meditatif bir dinleme odası olarak kuruyor.

 

İmaj 1: Devon Turnbull, Listening Room. İmaj 2: Es Devlin, Atlas of Es Devlin, Manchester 2023. Fotoğraflar: The Vinyl Factory.

Carsten Nicolai, Bausatz Noto. Fotoğraf: The Vinyl Factory.


Reverb ayrıca Kahlil Joseph, Stan Douglas, Virgil Abloh ve Cecilia Bengolea'nın sanat eserlerinin dışında Jeremy Deller, William Kentridge, Jenn Nkiru, Hito Steyerl, Carsten Nicolai ve Gabriel Moses'ın enstalasyonlarının Birleşik Krallık prömiyerlerine de ev sahipliği yapacak. Serginin yanı sıra canlı performanslar ve konuşmalardan oluşan geniş kapsamlı bir program da yer alacak. Theaster Gates'in yeni eseri Amplified, gündüzleri sonik bir enstalasyon olarak var olacak ve geceleri canlı performanslara ev sahipliği yapan bir alana dönüşecek, tanınmış ve yeni müzisyenlerin gösterileri kaydedilecek ve doğrudan The Vinyl Factory Lathe'de diske basılacak.


Sanatçılar tarafından yaratılan ve The Vinyl Factory tarafından yayınlanan 100 plak da Ben Kelly tarafından tasarlanan yeni bir alanda sergilenecek. Bunlar arasında Nan Goldin, Arthur Jafa, Pipilotti Rist, William Kentridge, Mica Levi, Marina Abramovic, Grace Jones, Yussef Dayes, Es Devlin, Fred Again, Thom Yorke, Ragnar Kjartansson, Massive Attack, Pet Shop Boys, Maurizio Cattelan, Daft Punk, The xx, Rachel Rose, Kojey Radical, Taryn Simon ve daha fazlasının plakları yer alıyor.


Fotoğraf: The Vinyl Factory

Theaster Gates in Kyoto. Fotoğraf: Wyatt Conlon

Stan Douglas, ISDN. Fotoğraf: The Vinyl Factory.

Gabriel Moses, Ijó. Fotoğraf: The Vinyl Factory.

Kahlil Joseph, BLKNWS. Fotoğraf: The Vinyl Factory.

Julianknxx, still from ɔl bɔdi na sta. Fotoğraf: The Vinyl Factory.

bottom of page