top of page

Kengo Kuma ve Fendi’den Moda ve Gelenek Arasında Köprü


Fotoğraflar: Fendi

İtalyan moda evi Fendi, Japon mimar Kengo Kuma ile iş birliği yaparak, geleneksel bir Japon kağıdı olan “washi” ve ağaç kabuğundan aksesuarlar yarattı.


Fendi'nin son erkek giyim defilesinde sergilenen ve eski Japon zanaat tekniklerine atıfta bulunan aksesuarlar, Fendi'nin Haziran ayında Floransa'da iki yılda bir düzenlenen prestijli erkek giyim fuarı Pitti Uomo sırasında Fendi Factory'de gerçekleşen İlkbahar Yaz 2024 erkek giyim defilesinde sergilendi. İş birliği için, Fendi'nin Peekaboo çantası, Baguette Soft Trunk ve Flow Spor Ayakkabıları Kuma tarafından doğal malzemeler ve eski Japon zanaat teknikleri kullanılarak yeniden yorumlandı.


 

"Kengo Kuma ile ortaklığımız sadece Fendi ve mimari arasında bir diyalog değil, aynı zamanda başka bir tasarımcı ve onların zanaatkâr ve malzeme seçimleriyle de bir sohbet yaratıyor."

 

Çantaların bir kısmı, geleneksel olarak origami, fener yapımı ve kimono detaylarında kullanılan pamuk ve ağaç kabuğu liflerinden yapılmış bir washi kağıdı melezi olan waranshi kullanılarak tasarlandı. Fendi'nin Peekaboo çantasının iç yapısı, dokuma kafes formları oluşturmak için ince bambu parçaları kullanan bir teknik olan yatara ami dokumasına atıfta bulunan yöntemler kullanılarak yaratıldı. Bu geleneksel dokuma tekniği aynı zamanda Kuma'nın fuar için geri dönüştürülmüş poli-pamuklu örgü saya ve waranshi saya olmak üzere iki stil yarattığı Flow spor ayakkabılarının tabanının şeklini belirlemek için de kullanıldı.




bottom of page