top of page

Çocuk Yaratıcılığından İlham Alan Curving Block


Fotoğraflar: Hong Seokgyu

Oyuncak tuğlalar ve çocukluk yaratıcılığı, Seul merkezli stüdyo Sukchulmok'un Güney Kore'de çadır benzeri bir fotoğraf stüdyosu olan Curving Block'un tasarımına ilham verdi. Beton duvarlar üzerinde PTFE (politetrafloroetilen) çadırlar bulunan bina, çadırın benzersiz esnekliğini koruyor ve betonla mükemmel bir kombinasyon içinde geometrik şekiller sergiliyor. Alan, dinlenme ve film çekimi amacıyla kullanılıyor.



Yapı, yarım daire şeklindeki kütlede hafifçe eğilmiş boşluklar arasında oluşturulan iki girişin yarattığı bir sirkülasyon aracılığıyla iç ve dış mekanı birbirine bağlama hareketiyle karakterize ediliyor. Oyuncak bloklardan oluşan bir konseptten yola çıkan bina için formun saflığını korumak için kırmızı tuğla, beton, çadır ve çelik olmak üzere dört malzemeyle sınırlandırılmış ve işlevsel unsurları gizlenerek rafine imajına sadık kalınmış. Ayrıca, malzemenin ayrıldığı 3 metre yüksekliğinde bir referans noktası ve yarı bölen bir jest gibi aynı değerleri içeren bir alan, belirli bir görünümde iki boyutlu bir optik yanılsama sağlıyor.


PTFE çadır ve beton malzeme eşsiz bir doku kombinasyonu sergiliyor. Zarif bir şekilde birbirine bağlanan iki malzeme mükemmel bir kütle oluşturuyor ve farklı dokuların uyumunu sergiliyor. Zemindeki kırmızı tuğlalar üzerinde çeşitli demir dokulardan yapılmış mobilyalar her yere yerleştirilerek mekandaki fiziksel özelliklerin görüntüsünü zenginleştiriyor.



bottom of page