top of page

Gerçek Üstü Bir İç Mekan Deneyimi: Vista Coffee Shop



Tasarımda gözle görülür rekabetin yaşandığı Uzakdoğu’dan ardı ardına yenilikçi tasarımlar geliyor. Yeme-içme sektörü, pandemiyle başlayan kan kaybını durdurabilmek için deneyim odaklı mekanlar yaratarak müşteri potansiyellerini arttırmayı hedefliyor. Yakın zamanda açılan Karv One Design tasarımı Vista Coffee Shop, etkileyici iç tasarımıyla kafe deneyimine dramatik bir hafiflik getiriyor.


Beyaz metal ızgara gibi basit ve ucuz bir materyal bir iç mekanı ne kadar değiştirebilir?

Bu sorunun cevabını Hong Konglu tasarım ofisi Karv One Design son tasarımıyla cevap veriyor. Beyaz metal ızgaradan yapılmış dinamik ve artistik forma sahip yerleştirme, rüzgarda dalgalanan bir kurdeleyi anımsatıyor. Bu akıcı ve zarif hareket başlı başına bağımsız bir mimari ve sanatsal element olarak iç mekanda kendini gösteriyor. Degrade cam, terazzo ve metal gibi üç güçlü elementin bir arada kullanılmasıyla güçlü görsel bir gerilim yaratılmış. Tematik sanat yeşilliklerinin eklenmesiyle şehir içinde gerçek üstü beyaz bir bahçe oluşturulmuş. Ağaçlar ve bitkiler mekana ferahlatıcı bir his katarken, aynı zamanda tüm bu zor elementlerin bir arada kullanımı şaşırtıcı şekilde sıcak bir atmosfer yaratmış.


Cepheden de büyülü bir görüntüye sahip olan kafe, sadece mekana gelen misafirler için tasarlanmamış, aynı zamanda hızla gelişen Fuzhou şehri için bir simge haline gelmeyi hedefliyor.



bottom of page