top of page

Cecilia Bengolea, Mercado ve LG OLED ART İş Birliği ile Contemporary Istanbul'da




Performans, video, heykel gibi çeşitli medyalar üzerinde çalışan Arjantinli sanatçı Cecilia Bengolea, Mercado ve LG OLED ART iş birliği ile “Animations in Water” sergisini Contemporary Istanbul’da sanatseverlerle buluşturuyor.  


Mercado yaratıcı kurgusuyla LG OLED ART deneyim alanında hayat bulan seçki, sanatçının suyun ve hareketin akışından ilham alan video çalışmalarını bir araya getiriyor. Mercado imzalı mekan tasarımı; dansı empati ve duygusal alışveriş için bir araç olarak kullanan Bengolea’nın sanat pratiğini vurgulayacak şekilde katılımcıları deneyim alanının içinde performans yapmaya teşvik ediyor.





Seçkide yer alan Favorite Positions ve Bestiaire, sanatçının vücudunu en sevdiği pozisyonlarda 3D taramasıyla oluşturduğu animasyonlu heykel video serilerinden oluşuyor. Siyah-beyaz bir video çalışması olan Lightning Dance, aşırı hava koşulları ile vücut arasındaki ilişkiyi ele alırken; seçkideki bir diğer video çalışma Neutrinos Ensemble ise izleyiciyi evrendeki en küçük parçacık olan nötrinoların dünyasına bir yolculuğa çıkarıyor. Astrofiziği dans figürleri için bir materyal olarak ele alarak peformans sanatını bilimsel disiplinlerle birleştiriyor. 





bottom of page