top of page

Skyland HOM ile Milano Tasarım Haftası 2021'in Öne Çıkanları


Milano Tasarım Haftası 2021

Tasarım dünyasında yılın beklenen etkinliği, Milano Tasarım Haftası, tüm dünyadan ziyaretçileriyle buluştu. 40 yılı aşkın süredir İtalya'nın Milano kentinde tasarım dünyasının nabzını tutan etkinliğin, pandemi sonrası yeniden büyük ilgi çektiği bu yılında öne çıkan tasarımlarını, Türkiye'nin en büyük mobilya, dekorasyon ve tasarım merkezi Skyland HOM ile birlikte derledik.

 


Neighbors Mirrors, Stephen Burks x Salvatori

İtalyan tasarım firması Salvatori ve Brooklyn merkezli tasarımcı Stephen Burks işbirliğinin bir sonucu olan Friends masa üstü ayna MDW2021’nin öne çıkan tasarımlarından. Burks’ün canlı renk kullanımı ve kültürel ögelere olan tutkusunu ve Salvatori’nin taş uzmanlığını bir araya getiren heykelsi ayna koleksiyonu, maskeyi andıran tasarımıyla dikkat çekiyor. Tasarımcı Burks, normalde maskelerin yüzleri gizlemek için yapıldığını ancak bu tasarımın yüzü kapatmaya yönelik değil aksine her yeni yansıyan yüzle birlikte oluşan farklı maskelerin yeryüzündeki insan çeşitliliğine vurgu yaptığını belirtiyor.



 


Frosted Ombré Glass Chair, Germans Ermics

Rossana Orlandi Galeri bu yıl da dikkat çeken tasarımlara ev sahipliği yaptı. Bu tasarımların başında Germans Ermics imzalı Frosted Ombre Glass Chair geliyor. Shiro Kuramata’nın 1976 yılında tasarladığı ikonik cam sandalyeye övgü niyetinde tasarlanan sandalye, özgün renk geçişleri ve adeta görünmez birleşim yerleriyle teknoloji ve estetiğin mükemmel birleşiminden ortaya çıkıyor. Photobond 100 ismi verilen en yeni endüstriyel yapışkanlardan biriyle birleşen tasarım, vida, montaj veya takviye olmadan birleşerek muazzam şeffaf ve sade bir görünüm elde ediyor.



 


Click by Zerocollektive

Tasarım kolektifi Zerocollektive imzalı Click, pastel renkli modüler parçalardan yapılmış bir dizi heykelsi mobilya parçasını tasarımseverlerle buluşturuyor. Ortamdaki gürültüyü azaltmak için özel olarak tasarlanan sistem, evlerimizde mikro alanlar yaratarak yeni bir mahremiyet alanı oluşturmayı amaçlıyor. Mıknatıs mekanizma sayesinde paneller dikey yüzeylere kolayca bağlanabiliyor ve mimari bir yüzeyden bir mobilya parçası haline gelebiliyor, böylelikle tasarıma modülerlik ve esneklik kazandırıyor.




 


Allover, Maura Lipparini x Casa International

Casa yeni koleksiyonu Allover’i Milano Tasarım Haftası’nda tanıttı. Maura Lipparini tasarımı koleksiyon, kişinin sıcak ve misafirperver bir ev arayışında, Odysseus’un efsanevi topraklar boyunca yaptığı Homeros yolculuklarındaki yuva arayışını çağrıştırıyor.



 


Ornate, Bethan Laura Wood x ALPI

Bu yıla damga vuran bir başka koleksiyon da Nilufar Gallery’de sergilenen İngiliz tasarımcı Bethan Laura Wood'un ALPI için çıkardığı Ornate koleksiyonu. İlhamını kültürler arası metaforik yolculuktan alan koleksiyon, kompozit ahşap mobilyalardan oluşuyor. Süsleme ve tasarımı bir araya getiren tasarımcının maksimalist çizgisini bu koleksiyonda ahşaba uyarladığını görüyoruz.






bottom of page