top of page

New York’un +Pool Rüyası Gerçek Oluyor


Fotoğraflar: Friends of +Pool

Plus Pool, New York'ta su filtreli, yüzen bir havuz inşa etmeye yönelik bir girişim. Nehre bırakılan dev bir süzgeç gibi +Pool, bakteri ve kirleticileri havuzun duvarlarını oluşturan eş merkezli filtrasyon malzemesi katmanlarından süzecek ve geriye sadece temiz, güvenli ve yüzülebilir nehir suyu bırakacak. Family New York ile birlikte 2010 yılında kurulan proje, imkansız bir fikir olarak başladı ve şu anda Plus Pool'u inşa etmeye ve sürdürmeye adanmış, tamamen işlevsel bir kar amacı gütmeyen kuruluş haline geldi. 


Los Angeles merkezli tasarım stüdyosu PlayLab Inc ve stüdyo Family tarafından tasarlanan +Pool, çevredeki sudaki kirleticileri kimyasallar olmadan filtreleyecek ve New Yorklular için halka açık yüzme imkanı sağlayacak çapraz şekilli bir havuz. Pilot proje aynı zamanda +Pool'un Buffalo, Newburgh, Rochester ve diğer yerlerdeki su yollarında yüzdüğünü gösteren taslaklarla New York eyaletinin başka yerlerinde kullanılacak tasarımı için bir test işlevi görecek.




 

Proje, halkın New York'un sularında yüzmesi için temiz ve güvenli bir yol sağlayarak şehrin doğal kaynaklarının kullanımını iyileştirme hedefiyle başlatıldı.


 

Ekibe göre, olimpik büyüklükteki +Pool, günde 600.000 galondan fazla nehir suyunu filtreleyerek şehrin su yollarının temizlenmesine ölçülebilir bir katkıda bulunacak. Friends of +Pool tarafından oluşturulan patentli filtreleme sistemi, Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı'nın (US EPA) su kalitesi modelleme yazılımını kullanarak ham nehir suyunu yüzmek için kabul edilebilir mikrobiyolojik standartlara getiriyor. 





Çapraz tasarımının dört kolu da uyarlanabilir ve tur yüzme, uzanma su sporları ve çocuk aktiviteleri de dahil olmak üzere çeşitli aktiviteler için yeniden yapılandırılabilir. Bölümler bağımsız olarak kullanılabileceği gibi birleştirilerek olimpik uzunlukta veya 9.000 metrekarelik bir havuz da oluşturulabilir. Havuzun 2025 yazında yüzücüler için açılması bekleniyor.





bottom of page