top of page

Christo ve Jeanne-Claude'in İkonik Eseri Geri Dönüştürülüyor


Fotoğraf: Wolfgang Volz

Okyanusların korunmasına odaklanan bir çevre örgütü olan Parley for Oceans, Christo & Jeanne-Claude'un 'l'arc de triomphe, wrapped' adlı eserini geri dönüştürüyor. Bu ay, Christo ve Jeanne-Claude ikilisinin 18 Eylül 2021'de Parislileri ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri hayrete düşüren anıtsal kamusal sanat eseri L'Arc de Triomphe, Wrapped'in (1961-2021) ikinci yıl dönümü. 16 günlük ömrü boyunca altı milyon kişi eseri izledi ve yarım milyardan fazla kişi medya kaynakları aracılığıyla eseri deneyimleyerek pandemi sonrası Paris'in ışıltısına katkıda bulundu.


Vladimir Yavachev yönetimindeki özel bir ekip sayesinde mümkün olan proje, şimdi küresel çevre örgütü Parley for the Oceans ile iş birliği içinde yeniden kullanılmak üzere son aşamasına geldi. Ekip, kumaş ve ipleri Paris'in yaklaşan etkinlikleri, 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için gölgelik yapılara ve çadırlara dönüştürecek.



 

"Halatlar, sanat eserinin dokusu biz insanların sahip olduğu gerçek süper gücün bir kanıtı: Hayal gücü."

 

Christo ve Jeanne-Claude'un geçmiş projelerinde olduğu gibi, L'Arc de Triomphe Wrapped'i oluşturmak için kullanılan tüm malzemeler yeniden kullanılıyor, ileri dönüştürülüyor ve geri dönüştürülüyor. Les Charpentiers de Paris, ArcelorMittal ve Derichebourg Environnement, enstalasyonun alt yapılarını oluşturan ahşap ve çeliği yeniden kullandı. 25.000 metrekare gümüş benzeri mavi polipropilen kumaş ve 3.000 metre kırmızı polipropilen halat Parley for the Oceans tarafından işlendi.



bottom of page