top of page

Paris Internationale'de Gastronomik Pop-Up Serüven


Fotoğraflar: Benoit Florencon

Crosby Studios'tan Harry Nuriev ve WE ARE ONA stüdyosu, mutfağın bulaşık yıkama alanlarına ve sahne arkasındaki gastronomik yemek pişirme kültürüne saygı göstermek adına 16-22 Ekim tarihleri arasında Paris Internationale'de lavaboların ve mutfak tezgahlarının yığıldığı bir pop-up çelik enstalasyon eşliğinde bir dizi gastronomik deneyim düzenliyor.


Crosby Studios ve WE ARE ONA'nın pop-up enstalasyonu, Harry Nuriev'in monokromatik şeması ve göze çarpan bir unsurla sıçrayan malzemesinin yanı sıra stüdyonun sanat eserlerini kullanan gastronomik yeteneğinin imzasını taşıyor. Çalışmaya bakıldığında, çelik mutfak tezgahı, tabureler ve lavabolar neredeyse tüm sanat eserinin sınırlarını çiziyor, sadece yemeklerden arta kalan mürekkep ve suyun mavi tonuyla bulaşmış yüzen tabakların ortaya çıkmasıyla bozuluyor. Brütalist bir mekânda yer alan fon, beyaz bir parıltı yayıyor ve ardından Harry Nuriev'in eserlerinde kullandığı, görünüşte tanımlanabilir bir mühür olan baştan çıkarıcı bir pembeye dönüşüyor.



Enstalasyonda, mutfak ve bulaşık kültürünü daha yakından incelemeyi amaçladığı için canlı renklerle lekelenmiş tabaklar ön planda. Bu "Kirli Tabaklar", Crosby Studios'dan Harry Nuriev ve WE ARE ONA'dan Luca Pronzato tarafından tasarlanmış olan sofra koleksiyonlarından birini başlatmak için tasarlanmış sınırlı bir seriyi oluşturuyor. Bu kirli tabaklar, enstalasyonun hedeflediği gastronomik ritimle senkronize oluyor; mutfakta yarım kalan işlere ya da tıkanan ve taşan lavabolar nedeniyle bu tabakların lekelerinden asla temizlenemeyeceğine işaret ediyor.



bottom of page