top of page

Prada'nın Uzay Dokunuşu


Fotoğraflar: Axiom Space

Moda evi Prada, NASA'nın 1972'den bu yana ilk mürettebatlı Ay inişi olacak Artemis III görevi için Ay uzay giysileri yaratmak üzere dünyanın ilk ticari uzay istasyonunun mimarı Axiom Space ile iş birliği yaptı. Prada, Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) olarak adlandırılan giysileri astronotlara uzay keşfi için gelişmiş yetenekler kazandırmak üzere tasarlıyor.


"Prada'nın hammaddeler, üretim teknikleri ve yenilikçi tasarım konseptleri konusundaki teknik uzmanlığı, astronotların ay yüzeyinde rahat etmelerinin yanı sıra uzay giysilerinde bulunmayan ve çok ihtiyaç duyulan insan faktörlerinin de dikkate alınmasını sağlayacak ileri teknolojiler getirecek."



Markaya göre, NASA'nın Exploration Extravehicular Mobility Unit (xEMU) uzay giysisi tasarımının bir evrimi ve daha esnek olmak ve zorlu Ay ortamına karşı daha fazla koruma sağlamak için yenilikçi teknolojiler ve tasarım kullanılacak. Bu giysilerin astronotların Ay'ı daha etkin bir şekilde keşfetmelerine yardımcı olacak yeni ve gelişmiş teknolojiler ve tasarım teknikleri kullandığı belirtiliyor, ancak Prada ve Axiom Space henüz bu özelliklerin neler olduğunun altını çizmiş değil. Artemis III aynı zamanda Ay'a bir kadının gönderildiği ilk görev olacak.



bottom of page