top of page

Çelişkili Beklentilere Işık Tutan "No Worries If Not"


No Worries If Not

Melbourne ve Brooklyn merkezli tasarım stüdyosu Little Troop ve güzellik markası Billie, ataerkil bir toplumda kadınlara yüklenen çelişkili beklenti ve talepleri araştıran bir masa oyunu olan "No Worries If Not"ı geliştirdi.


No Worries If Not, The Game of Life ve Snakes and Ladders gibi popüler masa oyunlarının öğelerini, oyunun eleştirel tonunu yansıtmak için aşırı canlı bir renk şemasıyla harmanlıyor. Eğlenceli ve iyimser olarak sunulmasına rağmen Little Troop oyunu, imkansız çifte standartlar ve aşırı özür dileme, insanları memnun etme ve aşırı düşünme gibi anlamsız çözümlerle karşı karşıya kalan oyuncuya karşı hileli olacak şekilde tasarlandı. No Worries If Not'un mekaniği, hayatlarında karşılaştıkları baskılar ve zorluklar hakkında bir grup kadınla yapılan görüşmelere dayanıyor.



 

"Bu konuya ışık tutabileceğimiz bir dizi yol düşündük ancak sürekli olarak günümüz dünyasında bir kadın olarak var olmanın nihayetinde kazanamayacağınız hileli bir oyun oynuyormuşsunuz gibi hissettirebileceği fikrine geri döndük. Biz de bunu bir oyuna dönüştürmeye karar verdik."

 

Oyun, her oyuncunun zar attıktan sonra tahta üzerinde hareket ettirebileceği bir jetonla başladığı geleneksel bir masa oyununa benzer şekilde işliyor. Yol boyunca, Ücret Uçurumu, Daha Fazla Gülümse Sokağı, Kendinden Şüphe Sarmalı ve Doğurganlık Ormanı gibi bir dizi "tuzak" ile karşılaşırlar. Oyun boyunca oyuncular, kendilerini keyfi olarak geri götüren veya oyun tahtası üzerinde hareket ettiren kartları da alırlar. Amaç, ana yoldan çıkmadan No One's Man Land adı verilen nihai hedefe ulaşmaktır, ancak Gooley oyunun kendisinin neredeyse "kazanılamaz" olarak tasarlandığını söylüyor.



bottom of page