top of page

Montreal Sokaklarında Aktivist Sanatsal Müdahaleler



Asfalt malzemesinin geliştirilmesi ve kullanımının yaygınlaşmasıyla sokak denildiği zaman akla gelen renk siyah olmaya başladı. Sokak zeminlerinin büründüğü bu koyu rengi yaratıcılığını sergilemek için bir alan olarak gören sokak sanatçısı Roadsworth yaşadığı şehrin sokaklarını sanatının tuvali olarak seçmiş.



Kanada'nın Montreal şehrinde yaşayan sanatçı, kentin kamusal alanlarında stencil tekniğiyle yaptığı eğlenceli müdahalelerle ilkten kötü bir şöhret kazanmış. Çoğu sokak sanatçısının karşılaştığı bu durumu eserlerinin verdiği mesajların ve sokaklara kattığı değerin görülmesiyle aşan sanatçı son dönemde gerek çeşitli organizasyonlarla gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmakta.


Sosyal konut projesinin basketbol sahası için yapılan çalışma "Nurture vs Nature"
Uluslarası Af Örgütü için yapılan mülteci sorununu işleyen çalışma "Refugee Crisis"
Sosyal mesafeyi vurgulayan çalışma

Sokaklardaki eserlerinin çok geniş kitlelerle buluştuğunun bilincinde olan Roadsworth sıklıkla eserleri aracılığıyla toplumsal mesajlar vermekte. Dünya'nın karşı karşıya olduğu iklim krizi, mülteci sorunu, nesli tükenen hayvanlar gibi konulara değinen eserleri Montreal sokaklarını canlandırırken aynı zamanda verdikleri mesajlarla da farkındalık yaratmayı amaçlıyor.



bottom of page