top of page

Mercado Basılı Edisyon #3 Mental Çağ



Kendimizle yüzleşmek bazen sancılı da olsa, hayatımızda memnun olmadığımız her şeyi su yüzüne çıkardı ve bazı şeyler değişmeye başladı, en başta da önceliklerimiz. Peki neydi değerli olan? Her gün içimizi rahatlatacak yeni bilgilerin peşine düşerken, pozitif kalmaya ve depresif hisleri kovmaya çabalarken önemini yeniden hatırladığımız değer, mental sağlığımızdı. Öyle ki Google’ın 2021 verilerine göre bu yıl “Ruh sağlığı nasıl korunur?” ve “Olumlama nasıl yapılır?” aramalarında rekor artış görüldü.


Mental sağlığımızın değerini kavradıkça tercihlerimiz de değişmeye başladı. Kararlarımızı yeniden sorgulamaya hatta hayatlarımızda köklü değişiklikler yapmaya başladık. Bu yıl kendimize iyi gelmeyen şeyleri hayatımızdan çıkarmaya başladık, hayallerimiz için adımlar attık. Değişim başladı. Hem özümüzden geldiği için çok kalıcı hem de tüm toplumları etkilediğinden etki alanı çok geniş. Bireyden doğan bu değişim, dünyada çok fazla sistemi etkiliyor ve girdiğimiz yeni çağa yön veriyor. “Mental Çağ


Mental durumun yaratıcılığa etkisini, yaratıcı zihinlerin bir arada çalışma şeklini, mental önceliklendirme ile değişen tasarım trendlerini ve zihinlerimize iyi gelenleri keşfedeceğiniz bu özel sayı, sizi kendi ruhsal durumunuzla yüzleştirecek, zihinsel sağlığın değerini hatırlatacak ve ilham verecek. Kalben, Ying Gao, Morag Myerscough, Sinan Tuncay, Yayoi Kusama, Hira Tekindor, Ali Berkman, Cem Eskinazi, Agnieszka Pilat, Bora Aşık, Başak Cansu Güvenkaya, Wutopia Lab, Laure Michelon ve çok daha fazlası Mercado okuyucularını bekliyor.







bottom of page