top of page

Paralel Evrende Doğum Günü: Louis the Game



Lüks Fransız moda evi Louis Vuitton, 200. yaşını Z kuşağına selam gönderen bir sanat-video oyunu ile kutladı. Piyasaya sürdüğü video oyun ile NFT dünyasını, köklü geçmişini ve yeni nesli birleştiren marka, pandemi sonrası dijital dönüşüme ayak uydurduğunu da yarattığı paralel evrenle tüm sektöre göstermiş oldu.


3 milyar oyuncuyla 180 milyar dolar değerinde bir pazara sahip olan oyun endüstrisi, moda dünyasını da etkisi altına aldı. Perakende sektörünün yanı sıra lüks endüstrinin de oyunlaştırma ve sanal gerçeklik gibi araçlara olan ilgisi hız kazanarak artmaya devam ediyor. Bunun en son örneği 4 Ağustos 2021’de 200 yaşını dolduran Louis Vuitton oldu. Doğum gününde “Louis The Game” isimli akıllı telefon oyununu piyasaya süren lüks moda devi, sevenlerine ve müşterilerine yepyeni bir fantezi dünyası sunuyor. Bu oyun ile birlikte akıllı telefon gibi araçlar sayesinde daha geniş bir kitleye erişimin yanı sıra Y ve Z kuşağıyla da yeni bir diyalog yaratılması hedefleniyor.



Markanın kullanıcıyla duygusal bağını arttıran ve özelleştirilmiş bir müşteri yolculuğu sunan Louis the Game, henüz 14 yaşındayken kendi markasını kurmak için yola çıkan markanın kurucusu genç Louis Vuitton’ın yolculuğundan ilham alıyor. Louis the Game'in kahramanı ve marka maskotu Vivienne, doğum günü partisine ulaşmak için Paris, Londra, Pekin, Tokyo ve New York'tan esinlenen yedi fantastik mekanda kendi macerasına atılıyor.



Oyunun bir diğer ilgi çeken özelliği ise 30 NFT eserine ev sahipliği yapması. Bunlardan on tanesi dijital sanat eseri satışında rekor kıran sanatçı Mike Beeple Winkelmann tarafından tasarlandı. Oyunun sıra dışı dünyasında ilerledikçe NFT’lerle karşılaşıyor ve bunlara sahip olma hakkı elde edebiliyorsunuz.


Louis the Game, Apple App Store ve Google Play aracılığıyla indirilebiliyor. 200 yıllık bir geleneği video oyunuyla kutlayan Louis Vuitton, yeni dünya düzeninde öncü markalardan birisi olacağını göstermek istiyor.



bottom of page