top of page

LOKAL: Seih


SEIH yani -sleeping elephants in heaven- 2018 yılında bir anne-kız projesi olarak başladı.

Seih markasının kurucusu Bedia Günaydın ile bir anne-kız projesi olarak doğan minder markası üzerine kısa bir sohbet gerçekleştirdik.


Markanızın hikayesi nedir?

Türkiye'de geleneksel olarak yerde yaşama kültürü olmasına rağmen son yıllarda bunun artık tamamen unutulduğunu düşünüyorum. Daha doğrusu zanaatkarların kendilerini geliştiremeyip zamana ayak uyduramaması sonucu Türkiye de el işçiliğiyle yapılan işlerin çok geride kalarak yokuş aşağı gittiğini ve zanaatkarlığın bitmeye yakın olduğunu hepimiz biliyoruz. Böyle bir dönemde yine geleneksel yöntemlerle, oldukça ilkel bir dikiş tekniğiyle, geleneksel minderleri günümüze uyarlayarak dikmeye başladığımız bir marka kurma hayaliyle bu yola girdik. Bunun yanı sıra Seih, kurulduğu günden bu yana ev hanımlarına istihdam sağlıyor bunun öncüsü de annemdir. O ve 20 yıllık arkadaşları daha önce hiç iş tecrübesi olmamış kadınların emeği sonucu dikiliyor minderlerimiz. Bu da bizim en büyük motivasyon kaynağımız.
Birçok minder ustası olmasına rağmen sektörde yer bulamamış, kıyıda köşede unutulup gitmekte olan bir meslek olduğuna inandığım bir dönemde Seih'i kurdum. Ve kuruluşundan bugüne gelen süreçte çok fazla girişimciye ve hali hazırda bu işi yapan ustalara ilham kaynağı olduğumuzu görüyorum. Şuan bu meslek gerçekten sektörde yer buldu ve yeni bir sürü marka çıkmaya başladı ya da minderler hali hazırda olan markaların ürün listesine girmeye başladı.

Markanızın tasarım dilinden bahsedebilir misiniz?

Markamızın tasarım dilini geldiğimiz süreçte müşterilerimiz oluşturdu. Onların hayal gücünün katkısıyla Seih, renkli, enerjik ve çok çeşitli, eğlenceli bir markaya dönüştü. Bu konuda müthiş şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Müşterilerimiz bu kadar arkadaşımız olmasaydı ve bizimle bu kadar ilgili olmasaydı bu mümkün olmazdı. Onlar bu yolculukta iyi ki varlar. Ben kişisel olarak fikirlere ve yönlendirilmeye çok açığım, bu yüzden bugün veya yarın her şey farklı olabilir. Net bir dilimiz veya duruşumuz var demek istemiyorum çünkü ben değişimden beslenmezsem çok sıkıcı olacak diye korkarım.

Seih'in gelecek planlarında neler var?

İkinci yılımızı bitiriyoruz. Online satışlarımızın dışında Galata'da ilk mağazamızı açıyoruz ve şuan en çok istediğimiz şey; daha fazla müşterimizle yüz yüze gelip daha çok hayali gerçekleştirmek. Güzel şeyler üretmek, başka markalarla bir araya gelip aynı havuzda beraber olmak şuan buralardayız ama onun dışında ticari anlamda çok fazla plan çok fazla hayalimiz var!


bottom of page