top of page

LOKAL: Den Design


Den Design

Ahşap ve terrazzo kullanımlarıyla dikkat çeken doğal malzeme odaklı tasarım stüdyosu Den Design'ın kurucusu Deniz Bakırcı'yla markası hakkında sohbet ettik.


Markanın hikayesi nedir?

Kariyer yolculuğumun temelleri büyükbabama dayanıyor. Gaziantep’te bakır ustasıydı. Soyadım Bakırcı buradan geliyor. Babam ve halalarım farklı disiplinler de olsa profesyonel ve özel hayatlarında hep tasarım ile iç içeydiler. Kısaca tasarım ve üretim ailemin yaşam biçimiydi diyebilirim. Mimarlık eğitimimin ardından edindiğim tecrübeler ve üretmeye duyduğum merak doğrultusunda kendi işimi kurmaya karar verdim. Den Design'ın temelleri 2018 yılında evimizdeki ufak atölyede şuan en çok satan modellerden biri olan Grid Puf üreterek atıldı. Ardından dekore etme fırsatı yakaladığım mekanlar ile koleksiyonumun ilk ürünleri ortaya çıktı ve ürün gamımız halen genişlemeye devam ediyor.


 

Doğal malzemenin gücüne çok inanıyorum. Tasarımlarda malzemenin güçlü yanlarını ön plana çıkaracak detaylara önem veriyorum.


 


Markanın tasarım dilinden bahsedebilir misin?

Ürünlerimin hepsi detayları gerçek anlamda iyi düşünülmüş, zamansız tasarıma sahip. Doğal malzemenin gücüne çok inanıyorum. Tasarımlarda malzemenin güçlü yanlarını ön plana çıkaracak detaylara önem veriyorum. Yapaylıktan uzan, kaliteli, nesilden nesle kullanılabilecek uzun ömürlü ürünler yaratmak hedeflerimin başında geliyor.
Aslında markamın dilini en iyi özetleyecek cümle: “The details are not the details. They make the design.” Charles Eames

Den Design'ın gelecek planlarında neler var?

Yurtdışında bir mağaza açmak en büyük hayalim. Fakat yapılan planların başarıya giden yolda birer araç olduklarına inanıyorum. Sonuçtan çok yolun kendisi, yolda karşılaştıklarım beni her zaman daha çok motive etmiştir. Güzel olan yolda olmak ve yolda kalmaya devam edebilmek.


bottom of page