top of page

Lal Batman, "Blended Valley" ile CI Bloom'da




Multidisipliner sanatçı Lal Batman, yeni mekânsal enstalasyonu “Blended Valley" ile House of Brothers Lounge’da izleyiciyle buluşuyor. Mercado yaratıcı partnerliğinde hayat bulan deneyim, Batman’ın video art, dijital manipülasyon, heykel ve yağlı boya üretimlerini dijital ve plastik araçları kullanarak harmanladığı özgün bir pratiği barındırıyor.


Genç sanatçının Greek Weird Wave sinema akımından ilhamla yarattığı bir video eser ve iki boyutlu heykellerden oluşan enstalasyon, adeta sürreal bir dünyaya açılan portal işlevi görüyor. İskoçya’nın yeşil doğasını merkezine alan video, izleyiciyi Batman’ın sanat pratiğinde önemli yere sahip olan çeşitli figürlerin ve İskoç coğrafyasının yarattığı çok kültürlülüğü simgeleyen ögelerin yarattığı “blended” bir evrene davet ediyor. Genç sanatçının Düsseldorf’ta gerçekleşen kişisel sergisi “The Floor is the Lava”da gördüğümüz iki boyutlu heykel pratiğinin devamı niteliğindeki cut-out eserler, “Blended Valley” rüyasına yeni bir boyut ekliyor.


Mercado iş birliğiyle hayat bulan deneyimi 28 Nisan tarihine kadar CI Bloom kapsamında House of Brothers Lounge'da keşfedebilirsiniz.



bottom of page