top of page

Kripto Sanat Sohbetleri: Lisa Odette


Dahlia

2 boyuttan 3 boyuta uzanan çalışmalarında kadın figürünü temel şekiller ve parlak renkler aracılığıyla keşfeden illüstratör ve animatör Lisa Odette ile sohbet ettik.


Lisa Odette kimdir? Biraz kendinden bahsedebilir misin?

İnsan şeklini yapısöküme uğratmayı ve onu renkli ve basit kompozisyonlarda sınırlarına kadar stilize etmeyi seven bir 3D / 2D illüstratör ve bazen de animatörüm. Ayrıca farklı teknikler ve iş akışlarıyla denemeler yapmayı, 3D baskı ile oynamayı ve farklı malzemelerle figürler yapmayı seviyorum.


Temel şekiller ve parlak renkler aracılığıyla kadın figürünün özünü keşfediyorsun. Çalışmalarında sıklıkla gördüğümüz bu figürlerinin ardındaki hikaye nedir?

Kadın figürlerini çizmeyi her zaman sevmişimdir, çoğunlukla kendimi ifade etmek için, onlara "ladies" demeyi seviyorum. Her zaman memnuniyet ve tefekkür halinde oldukları sonucuna vardım. Belki de bu bir tür kaçış ya da bu duyguyu kendimde tezahür ettirme isteğidir. Şu anki 3D ve 2D olarak çizdiğim kadın figürlerini yaklaşık üç yıl önce, 2020'den önce çizmeye başladım, ancak o garip yılda daha fazla boş zamanım vardı ve tıpkı stres veya zorunlulukları olmayan bir çocukken olduğu gibi istediğim her şeyi çizmeye odaklandım. Sonuç, belirli bir hedef olmadan, sadece eğlenmek için basit bir stilizasyon ve kompozisyon oyunu diyebilirim.

Çalışmalarında kullandığın renk paleti oldukça dikkat çekici. Tercih ettiğin renk paleti anlatmak istediğin hikayeye nasıl bir katkı sağlıyor?

Bilinçli olarak oldukça kısıtlı ve parlak bir renk paletine sahip olmayı seçtim, ana renkler veya bunların ince varyasyonlarından oluşuyor. Bu, uzun yıllar boyunca eksikliğini hissettiğim daha tutarlı bir stil elde etmeme yardımcı olan bir seçimdi. Ayrıca bu renkleri kullanıyorum çünkü yaratırken kendinizi bir şekilde kısıtlamayı biraz daha zorlayıcı ama ödüllendirici buluyorum, bir bulmacayı tamamlamak gibi hissettiriyor ve her parça uymuyor, en azından kafamda bir anlam ifade etmesi gerekiyor. Bu parlak ve akılda kalıcı renkleri izlemeyi eğlenceli buluyorum, o zaman neden parçalarımda kullanmayayım.

Lisa Odette x Johana Kroft
 

Dürüst olmak gerekirse, NFT sahnesinin hala burada olduğunu, daha sessiz, daha az gürültülü olduğunu ve şimdi çoğunlukla sanat yaratmak isteyen insanlar tarafından oluşturulduğunu görmek güzel bir duygu.


 

NFT teknolojisinin sanat dünyası için potansiyelini nasıl görüyorsun, seni heyecanlandıran ya da endişelendiren neler var?

Birkaç yıldır NFT sanat ortamının içindeyim. Bunu ilk öğrendiğimde "işte bu, hayatım boyunca beklediğim an" diye düşündüm çünkü ondan önce sanat yaratarak hayatımı kazanabileceğimi hiç düşünmemiştim. Yeni bir teknoloji olarak iniş ve çıkışları var, şu anda piyasa her yerde düşüşte ve "balon" uzun zaman önce patlamıştı. Dürüst olmak gerekirse, NFT sahnesinin hala burada olduğunu, daha sessiz, daha az gürültülü olduğunu ve şimdi çoğunlukla sanat yaratmak isteyen insanlar tarafından oluşturulduğunu görmek güzel bir duygu. Her zaman kripto sanatının nereye gittiğini düşündüren şeyler vardır, örneğin bugünlerde yapay zeka sanatı kullanımda, popülerlikte ve satışlarda patlama yaşıyor. Şu anda pek çok şeyin bir düzenlemeye ihtiyacı var ve gelecekte de olacaklar, bu yüzden bu konuda gerçekten stres yapmıyorum, sadece yaratıyorum ve eğleniyorum.


Kripto sanatında merakla takip ettiğin isimler kimler?

Kripto alanında çok farklı tarzlara sahip birçok sanatçıyı takip ediyorum ve bu NFT sanatının en harika yönlerinden biri, daha önce sadece 3D'ye odaklanmıştım ve şimdi çok farklı yeteneklerle çevriliyim. Örnek aldığım sanatçılardan bazıları @MadMaraca @BumpieJunkie @GriffCrypto @betty_nft @Em0n33y @_GRADIS_ ve diğer pek çok yetenek ve proje.

Gelecek için heyecanlı mısın? Planların neler?

Evet, gelecek için heyecanlıyım. Sadece daha fazla sanat yaratmayı ve bunu serbest projelerle dengelemeyi planlıyorum. Geleceğin nereye gideceğini kim bilebilir ama gerçek olan şu ki, kripto sanatının geleceği düşündüğümden daha hızlı geliyor.

Blue Girls

bottom of page