top of page

Koray Birand ile PixelVerZ Live Deneyim Gecesi


Koray Birand'ın oyunlaştırdığı Twitch yayınları, Mercado ve LG OLED evo ev sahipliğinde PixelVerZ Live etkinliğiyle ilk kez mekansal bir deneyime dönüştü. 2073 yılına gittiğimiz bu özel etkinlikte gamification, metaverse ve yayıncılığın geleceğini bolca konuştuk, konuşmakla kalmayıp fiziksel olarak deneyimledik.


Açtığı Discord kanalıyla Türkiye'nin en büyük yaratıcı ekosistemlerinden birini oluşturan moda fotoğrafçısı ve teknofil Koray Birand, bir süredir oyunlaştırdığı Twitch yayınlarıyla dijital yayıncılık dünyasını dönüştürüyor. Kendi yarattığı Pixelverz evreninde dijital avatar görünümüyle 2073 yılından yayınlar yapmaya başlayan Birand, özel komutlarla oyunlaştırdığı ve interaktif hale getirdiği yayınlarıyla dünyada bir ilke imza atıyor.


Davetliler ve Mercado’nun Twitch kanalındaki yayına online olarak katılan izleyiciler, etkinlik mekanının atmosferini etkileyen komutları aracılığıyla canlı etkinliği bir oyun deneyimine dönüştürdü. Gaming, teknoloji ve tasarım dünyasının önde gelen isimleri, Twitch izleyicileri tarafından kontrol edilen fiziksel bir ortamda ilk kez PixelVerZ evreniyle tanıştı ve deneyiminin bir parçası haline geldiler. Koray Birand’ın oyunlaştırdığı canlı yayın, konuklar tarafından farklı boyutlardaki LG OLED evo ekranlar ile tasarlanan dijital bir totem enstalasyon etrafında deneyimlendi.



bottom of page