top of page

İyi Gelenler Seçkisi 2021 x Bahar Kongel Fransez


Bahar Kongel Fransez

Le Koko Collectif’in kurucusu Bahar Kongel Fransez, 2021 yılında kendisine iyi gelen ve ilham veren 5 projeyi Mercado okuyucuları için seçti.

 

Prada Sonbahar/Kış 2021 Set Tasarımı

“Prada'nın pandemiden sonra yaptığı erkek koleksiyon çekiminin seti inanılmaz etkileyiciydi. Mimar Ren Koolhaas ve AMO işbirliğiyle tasarlanan sette kullanılan malzemeler sıradışı ve verdikleri etki çok güçlü.”



 

Balenciaga x The Simpsons

“Moda dünyasında uzun zamandır heyecanlandıran, kural bozan pek bir yenilik olmuyordu. Pandemi sonrası yeniden başlayan Paris moda haftasında Balenciaga defilesinde Simpsons ailesini görmek beni inanılmaz heyecanlandırdı. Çok çok güzel ve kural bozan bir fikirdi.”


 

Sho Shibuya x The New York Times

“Pandemi döneminde New York Times kapağında çizimler yapan Sho Shibuya daha sonra kapaklarda günlük tutmaya devam etti. Duygularını kapaklara çizen sanatçının bu yıl bir kitabı çıktı. Bu çizimlere bakmak çok iyi geliyor. Kullandığı renkler ve semboller ile duygularını anlatması çok yaratıcı. Ve adeta doğada zaman geçirmiş gibi etkisi kalıyor.”



 

Karyn Lyons

“Pandemi gündemi ile oluşan ve hala da geçmeyen bilinmezlik stresi ve diğer kaotik gündemli günlerde bana Karyn Lyons'ın resmettiği kadınların sanki dünya güzel bir yermiş dinginliği, kompozisyonlarında kullandığı renkler ve mekan detaylarına bakmak iyi geliyor.”



 

Yaratıcı endüstriye yön veren 30 ismin yer aldığı İyi Gelenler Seçkisi’nin tamamına Mercado Basılı Edisyon #3 Mental Çağ sayımızdan göz atabilirsiniz.

bottom of page