top of page

Issey Miyake’den Giyilebilir Sanat İş Birliği


Fotoğraflar: Issey Miyake

Issey Miyake, Homme Plissé koleksiyonu için Ronan Bouroullec çizimlerini giyilebilir sanata dönüştürüyor. Paris Moda Haftası kapsamında moda markası Issey Miyake'nin Fransız tasarımcı Ronan Bouroullec ile birlikte hazırladığı son koleksiyonunda yastığa dönüşen paltolar ve şapka olarak takılabilen parçalar yer alıyor. Palais de Tokyo'da tanıtılan HOMME PLISSÉ ISSEY MIYAKE AW24 koleksiyonu, Immersed in the Wilds of Creativity adını taşıyor ve Ronan Bouroullec ile ortak bir yaratıcı oturumun dinamik sonuçlarını gözler önüne seriyor. Bouroullec'in Drawing başlıklı temsili çalışmasını kucaklayan koleksiyon, onu yalnızca sanat olarak hayranlık duyulacak bir portföy olarak sunmaktan uzaklaşıyor. Bunun yerine, Bouroullec'in eserlerini giysilere tamamen entegre etme ve markanın ikonik pilesiyle bütünleştirme fırsatını yakalıyor. 



Homme Plissé Issey Miyake tasarım ekibine göre, yeni koleksiyon daha ziyade çeşitli sanat eserlerinin ruhunu yansıtmaya odaklanıyor. Koleksiyon, Paris'teki Palais de Tokyo'da, sanat ve moda arasındaki sınırı daha da bulanıklaştırmak için Bouroullec'in orijinal çizimlerinin giysilerin düzleştirilmiş versiyonlarının yanına tutturulduğu galeriyi andıran bir alanda sergilendi.


 

"Yaratıcı görsellerin yorumlanması, onları motiflere ve desenlere dönüştürmenin ötesine geçiyor."


 


Bouroullec'in sanatı, koleksiyonun tasarımını ve yaratımını şekillendirmede ve ona canlılık katmada önemli bir unsur olarak hizmet ediyor. Seri, orijinal eserin beyaz alanını giysilerin dış hatlarına dönüştürerek kıyafet ve tasarım arasındaki etkileşimi araştırıyor. Bouroullec'in canlı vuruşları, örme kumaşlar, dinamik desenler, narin nakışlar ve organik siluetler gibi tercüme edilmiş unsurlar aracılığıyla ifade buluyor ve modellerin bedenlerini gömlekler, paltolar, eşarplar ve hatta yastıklar şeklinde sarıyor.



bottom of page