top of page

Dixon'dan Yeni Bir Elektro Müzik ve Dijital Sanat Ekosistemi: Terraforming



İvmeli yükselişine devam eden dijital dönüşüm, eğlence sektörü için büyük fırsatlar ve alternatif deneyimler yaratmaya devam ediyor. Elektronik müzik ve dijital sanat, Londra’nın ünlü gece kulüplerinden Printworks’de bir araya geldi. Müzik endüstrisinin önde gelen kolektiflerinden Dixon, benzersiz bir AI tabanlı dijital ekosistemle izleyicileri yepyeni sonik bir eğlence deneyimiyle tanıştırdı. Dixon’ın müzik, dijital sanat ve yapay zeka üçgenindeki yepyeni markası Transmoderna tarafından hayata geçirilen Terraforming projesi, eğlence sektörünün geleceğine de ışık tutuyor.


Transmoderna’nın Londra’daki ilk etkinliği olan Terraforming, LED’ler, lazerler, VR, hologram ve tabi ki elektronik müzikle senkronize bir AI ekosistemi sunuyor. Dixon bu projesi ile başta müzik, görsel teknoloji geliştirme, yaratıcı yönetmenlik ve film yapımı alanlarındaki yetkinliklerini bir araya getiriyor. Sanat yönetmenliğini Berlin merkezli İtalyan AI sanatçısı Giusy Amoroso’nun gerçekleştirdiği proje, Gabriel Massan, Sofia Crespo ve Feileacan McCormick gibi sanatçıların çalışmalarına da ev sahipliği yapıyor.



Yeni bir proje formatı olarak tasarlanan Terraforming, yaşanmaz gezegenleri hem ekranda hem de sanal gerçeklikte yeniden yaşanabilir hale getirme fikrini keşfediyor. Transmoderna'nın kreatif direktörü Ana Oak, It’s Nice That’e verdiği röportajında projeyi şu sözlerle anlatıyor: “Şu anda gezegenler arası seyahat üzerine çok fazla konuşuluyor. Dünya ölüyor ve bazı insanlar Mars'a atlayıp onu kolonileştirmek istiyor. Bu insanların hiçbiri şu soruyu sormuyor: gezegenlerin bir kimliği var mı? Ya sömürgeleştirilmek istemiyorlarsa? Terraforming, karşıt bir hayali andan yola çıkıyor: Ya dünyanın kayıp ekosistemlerinden bazılarına yeniden erişebilir ve elektronik müzik, dijital sanatlar ve yaratıcı kodlama yoluyla onları yeniden hayal edebilirsek?”


Makine öğrenimi ve yapay zeka teknolojisi yardımıyla hayat geçirilen konsept, 50’den fazla dijital heykelin doğmasına sebep olmuş. Printworks'ün ana salonunda kurulan devasa multimedya mimari yapısı, elektronik müzik, yapay zeka ve yaratıcı kodlamanın kesişim noktasında eğlence sektörünün geleceğini de şekillendiriyor.



bottom of page