top of page

Morag Myerscough'un Renkli Labirenti Coachella'da


Fotoğraflar: Lance Gerber

Coachella Vadisi Müzik ve Sanat Festivali Kaliforniya'ya geri dönerken, Empire Polo Sahası bir kez daha bir dizi anıtsal enstalasyona ev sahipliği yapan kaleydoskopik bir oyun alanına dönüşüyor. Küratörlüğünü Public Art Company'nin üstlendiği sergi, ışık, renk, biçim ve ölçeğin dinamik etkileşimiyle sanat, teknoloji ve toplumu bir araya getiriyor. Morag Myerscough, HANNAH ve Nebbia'nın önemli müdahalelerinin yer aldığı interaktif sanat eserleri, geniş mimari formlarla çok boyutlu yeniden hayalleri ve keşifleri davet ediyor.

 

Myerscough, Dancing in the Sky (Gökyüzünde Dans) ile geniş çöl manzarasına tuhaf bir dokunuş getiriyor. Sürükleyici enstalasyon, çevresiyle diyalog halinde olan geometrik bir plaza olarak ortaya çıkıyor ve festival katılımcılarını keşfe davet eden bir dizi geçitten içeri çağırıyor. Kinetik elemanları gökyüzünde nazikçe dans ediyor, soyut şekilleri yerdeki hareketliliğin ve gökyüzündeki güneşin enerjisiyle uyumlu görünüyor. 

 


Coachella 2024'ün festival manzarasında silinmez bir iz bırakan sanat enstalasyonları, deneysel mimari formları ve malzeme keşiflerini ortaya çıkarırken merak, etkileşim ve çöl güneşi altında dinlenmeye davet ediyor. Dancing in the Sky çalışması, festival alanında 125'e 125 metrelik bir alan tanımlıyor ve bazıları 60 metreye varan farklı yükseklikteki bir dizi yapıyla canlandırılarak hayal gücünü yakalayan ve gözleri çöl gökyüzünün güzelliğine çeken bir ufuk çizgisi oluşturuyor.

 

Cesur ama tanıdık renkleri ve dinamik şekilleriyle keşfe davet eden ve kolektif neşeyi ateşleyen bu yapı, festival katılımcılarını içeri girmeye ve renkli labirentini ortaya çıkarmaya davet ediyor. Parlak, desenli ortamlarıyla tanınan sanatçı burada, soyut bir peri masalını çağrıştıran fantastik, büyüleyici bir ortam yaratmak için aktif alanı çerçeveleyip aydınlatarak çalışmanın bir parçası olarak gökyüzünün doğal güzelliğini vurguluyor. Geceleri enstalasyon, festivalin karanlığının ortasında ruhani bir toplanma alanına dönüşüyor, parlayan aurası ve karmaşık eşikleri ortak bir aidiyet duygusunu besliyor.




bottom of page