top of page

İllüstrasyonlar Arasında Kapsayıcı Bir Tokyo Deneyimi


Botteghe di Tokyo

Tokyo’da yaşayan Polonyalı sanatçı Mateusz Urbanowicz’in illüstrasyonlarından esinlenilerek yaratılan Botteghe di Tokyo -Tokyo Mağazaları-, ziyaretçilerine bambaşka bir sergi deneyimi sunuyor. Milano Navigli’de bulunan ve aynı zamanda Avrupa’daki ilk Japon Konsept Mağazası olan Tenoha Milano’da konumlandırılan serginin kapıları Mart sonuna kadar açık. Ücretsiz olan bu sergi, ziyaretçilerine Japonya’nın başkenti Tokyo’dan çeşitli geleneksel vitrinleri keşfetme şansı sunuyor.

Bir nevi Japon deneyimi yaşatmayı amaçlayan sergide biletler pasaport şeklinde ve girişte sizi Japon bir kadın karşılıyor. Sonrasında bir uçağın içini anımsatan alandan havalimanını temsilen oluşturulan başka bir mekana geçiyorsunuz ve “Japonya’ya hoş geldiniz” yazısının ardından sergiye doğru ilerliyorsunuz. Sergi alanında ise vitrin illüstrasyonlarının yanı sıra, farklı vitrinlerin konseptlerine uygun olarak tasarlanan enstalasyonlar görmek mümkün. Örneğin restoran vitrininin önünde Japonya’nın geleneksel yemeklerinin sergilendiği bir sofra ve yastık vitrinin önünde geleneksel yer minderleri yer alıyor. Böylece illüstrasyonlar fiziksel deneyimlerle de destekleniyor.



Tenoha Milano’nun kendi sitesinde de belirttiği gibi: “Eski ve yeni ikonik dükkanlar, Tokyo'nun sokaklarında ve mahallelerinde günlük yaşamın bir hikayesini anlatıyor. Renkli vitrinler, şehri ülkenin başkentine özgü özel bir renk tonuyla kucaklıyor. Tokyo butiklerinin çok özel bir şeyi gizlediği bilinmektedir. İlham en mütevazı sokak köşelerinde, ara sokaklarda ve mahallelerde bulunabilir. Tokyo sokaklarını ilk kez keşfetmek, bir aşinalık duygusuyla sizi şaşırtacak. Japon filmleri, çizgi filmleri ve çizgi romanları uzun zamandır ilham vermeyi hiç bırakmayan bu hareketli şehre gizlice bir ön izleme olanağı sağlıyor. Artık Milano'nun kalbinde bu sergiyle birlikte yeniden yorumlanmış bir Tokyo görebilirsiniz.”



bottom of page