top of page

Ying Gao'nun Yeni Robotik Koleksiyonu 2 5 2 6


2 5 2 6

Moda tasarımcısı Ying Gao, sanal giysilerin etkilerini simüle eden 2 5 2 6 adlı yeni giyim koleksiyonunu tanıttı. 2 5 2 6 sayısı, iki polimorfik robotik giysinin fikir aşamasından bitimine, ilk çizim çizgisinden son dikişe kadar yaratılması için harcanan saat sayısını ifade ediyor.


NFT ve dijital moda, malzemelerin fiziksel gerçekliği tarafından kısıtlanmaması gibi benzersiz bir statüye sahip oldukları için 2 5 2 6 projesinin birincil ilham kaynağı olmuşlar. Bununla birlikte, malzeme olarak oldukça sık dokunmuş şeffaf bir kumaş olan organdi, cam, silikon ve elektronik cihazların kullanıldığı 2 5 2 6 projesinin iki polimorfik kıyafeti oldukça gerçekçi bir yapıya sahip. Sanal kıyafetlerin etkilerini taklit eden bu kıyafetleri yaratmak için dokuma, elle taranmış ve birleştirilmiş malzemeler özel olarak tasarlanmış. Gerçeküstü bir dalgalanma, bir hacim ve şeffaflık oyunu yaratıyor; polimorfik hareketleri ve yansıtıcılıkları, cam, değerli metaller ve silikonu birleştiren tamamen yeni bir esnek malzemenin sonucu olarak göze çarpıyor.


"Moda tasarımcısının rolü, bedeni giydirmeye yönelik malzemelere bir biçim ve işlev kazandırmaksa, dijitalin gerçek bir 'ikinci doğa' haline geldiği günümüzde, maddi olmayan giysi ve maddeden yoksun sanal beden meselesini merak ediyorum."



Tasarım, teknoloji ve tekstilin etki alanında yer alan bir araçtır; duyusal teknolojiler ise giysilerin daha sanatsal ve etkileşimli hale gelmesini sağlar. Ying Gao, hem fiziksel hatları dış müdahalelerle dönüştürülen bireyin durumunu hem de giysinin kırılgan bir geçiş alanı olarak işlevini araştırıyor. Gao'nun çalışmaları, içinde yaşadığımız dünyanın derin mutasyonuna tanıklık ediyor ve teknolojik deneyselliği aşan radikal bir eleştirel boyut taşıyor.


Moda tasarımı, ürün tasarımı ve medya tasarımını bir araya getirerek giysiler hakkındaki varsayımlarımızı sorgulayan Ying Gao, dünya çapında yüzden fazla sergide sunulan sayısız yaratıcı projesiyle moda sektörünün önde gelen isimlerinden birisi. Sosyal ve kentsel çevrenin dönüşümlerinden ilham alarak giysinin yapısını araştıran tasarımcının Dakis Joannou ve Montreal Museum of Fine Arts dahil olmak üzere çalışmaları çok sayıda özel ve kamusal alanda yer alıyor.





bottom of page