top of page

UNO Kartları Çağdaş Sanatla Buluşuyor



Eğlenceli, kuralları kolay ve seyri bir anda değişebilen bir kart oyunu UNO. Bu özellikleriyle tüm dünyada sevilerek oynanan bu oyun, piyasaya çıkışının 50.yılına girerken kart tasarımlarını sanatçı Nina Chanel Abney'e emanet ettiği özel bir seri çıkardı.



Tasarımcıları ve sanatçıları heyecanlandıran bu seriden bahsetmeden sanatçı Nina Chanel Abney'i kısaca tanıyalım. Parsons School of Design'da tamamladığı yüksek lisans eğitiminin ardından katıldığı bir grup sergisiyle bilinirlik kazanan sanatçı, kendi tarzını cesur, enerjik ve renkli olarak tanımlıyor. Eserlerinde ifadeli figürler ve soyut formları sıklıkla görmek mümkün.



Bu seri UNO'nun ilk sanatçı işbirliği değil. UNO Artiste adı verilen koleksiyonun daha önce piyasaya sürülen iki serisi Jean-Michel Basquiat ve Keith Haring imzasıyla çıkmış ancak bu yıl Abney, bu seri için seçilen ilk yaşayan sanatçı olma özelliği de taşıyor.



Nina Chanel Abney kart tasarımlarının ortaya çıkışını anlatırken kendi oyun deneyiminden bahsediyor. Sanatçıya göre çocukluğundan beri oynadığı UNO, duyguların çok ön planda olduğu bir oyun. Sevinç şaşkınlık gibi ifadelerin gizlenemediği bu oyunun kartlarını da oldukça ifadeli ve kendine has karakterlere sahip şekilde tasarlamak istediğini söylüyor. Bu yaklaşımı da birbiriyle uyumlu ve alışıldık kartlarla karşılaştırıldığında, sanatçının kart tasarımlarında rahatça okunuyor.




bottom of page