top of page

Oyuncaklardan İlham Alan Koleksiyon: Thom Browne FW22


Fotoğraf: Taylor Hill/WireImage/Getty Images

Geçtiğimiz ay New York’daki Javits Center’da gerçekleşen bir moda gösterisi, kongre merkezinin ikinci katını kavramsal bir “yetişkin oyuncak mağazasına” dönüştürdü. Amerikalı moda tasarımcısı Thom Browne’ın Sonbahar-Kış 2022 defilesi, heykelsi terziliği ve 500 oyuncak ayı seyircisi ile moda dünyasının daha önce görmediği eğlenceli bir deneyime sahne oldu.


Klasik takım elbise terziliğinin modernizasyonu ve yeniden kavramsallaştırılmasıyla tanınan Amerikalı moda tasarımcısı Thom Browne'ın yeni koleksiyonu ilhamını "oyuncak ayılardan" alıyor. Vogue'a verdiği demeçte New York'u “uyumsuz oyuncaklar adası” olarak tanımlayan ve insanların şehre “kendilerini bulmak ve kendilerini yeniden yaratmak için” geldiklerini ifade eden tasarımcı, iki bölümden oluşan gösterisi ile edebi, sinematik ve folklorik temsillerle eğlenceli bir New York keşfi sundu.



Gösteride gerçek konuklar mekanın çevresini sararken, Thom Browne tasarımı özel bir takım elbise giyen beş yüz oyuncak ayı seyirci, mekanın ortasındaki yükseltilmiş platformda düzenli bir şekilde sıralandı. Gösteri, “yetişkinler” ve “oyuncaklar” olmak üzere iki bölüme ayrıldı. 24 görünümün yer aldığı ilk bölüm-yetişkinler, Browne'ın klasik terzilik versiyonlarına atfedildi. Gösterinin ikinci bölümü ise geleneksel ve zarif görünümlerin daha eğlenceli ve deneysel versiyonlarına ayrıldı. İlk bölümdeki 24 tasarımı kavramsallaştıran tasarımcı, ikinci bölümde ilk görünümlerin şişmiş ve manipüle edilmiş gerçeküstü formlarına yer verdi. Browne, yüksek tempolu bir marş eşliğinde gerçekleşen “oyuncaklar” bölümünde sergilediği kusursuz takım elbiselerin eğlenceli ve sıra dışı kombinasyonlarıyla moda dünyasının uzun süre unutamayacağı eşsiz bir deneyime imza attı.




bottom of page