top of page

Som Interior Estetiği



“Great sense of living” mottosuyla yaşam alanları için özgün ve işlevsel tasarımlar hayata geçiren Som Interior markası kurucu ortaklarından Özge Yıldız Taşkıran ile tasarıma yaklaşımları ve gelecek planları üzerine sohbet ettik.

Som Interior olarak “Great sense of living” mottosuyla yaşam alanları için özgün ve işlevsel tasarımlar hayata geçiriyorsunuz. Günlük hayatta kullandığımız objeleri tasarlarken işlevsellik ile estetik arasındaki dengeyi nasıl kurguluyorsunuz?

Kaliteli, her ince detayı düşünülmüş ve diğerlerinden farklı, modern bir yaşam tarzı yaratmak bizim mottomuz. Ürünlerimizi tasarlarken de bu doğrultuda ilerliyoruz. Ürünlerimizi rahatlık ve kalitesinden ödün vermeden, bir sanat eseri yaratır gibi tasarlıyoruz. Öncelikle tasarladığımız ürünün konforunu, kullanım şeklini ve kullanıcıya nasıl hitap edeceğini planlayarak başlıyoruz. Sonra ise her bir dikişine kıvrımına ve detayına uzun uzun kafa yorarak, ilk akla gelenden farklı ne ekleyebiliriz diye düşünüyoruz. Böylece ürün, hem kullanışlı ve konforlu; hem de modern bir tasarım ürünü olarak ortaya çıkıyor.



 

"Dünyada güncel tasarımı çok yakından takip ediyoruz ve kendi süzgecimizden geçirerek tasarım yönümüzü belirliyoruz. İşte bu süzgeç aslında bizim kendi duyularımızdan ve duygularımızın yolculuğundan ortaya çıkıyor. Tasarımın, materyalin bize hissettirdiği duyguyu alarak, kendimiz ne ortaya koyabiliriz diye düşünüyoruz. Bunu doğru başarabildiğimiz taktirde ise ortaya Flex, Laid-Back, Spin Sofa gibi ikonikleşmiş tasarımlar ortaya çıkıyor."


 

Size ait tasarımların yanı sıra Martinelli Luce, Devialet gibi önce çıkan global markaların ürünlerine de yenilenen Som Interior showroom’undan ulaşmak mümkün. Mobilya tasarımı dışında mekansal tasarım ve danışmanlık gibi hizmetler veriyor musunuz?

İlk çıkış noktamız Som Interior tasarım çizgisinde yaratılmış bir hayat tarzı oluşturmak olduğu için, kendi tasarımlarımız dışında bizimle aynı hissiyatta olan ve yine ikonikleşmiş ürünlere showroomumuzda yer veriyoruz. Başta aydınlatma olmak üzere; ses sistemleri, halı, kilim ve tasarım objeleri de Som Interior'da bulabileceğiniz diğer ürünlerden. Tüm müşterilerimize mekan tasarımı hizmeti sunuyoruz. Bu tasarım içerisinde kendi ürünlerimizle birlikte gerekiyorsa yerine özel tasarım da yapıyoruz. Bununla birlikte Som Projects departmanımızda ev inşaat ve perakende mağaza konsept tasarım ve uygulama işimizi de aynı hassasiyetlerle yürütüyoruz.

Gelecek planlarınızda neler var?

Yeni hayata geçirdiğimiz Som Mare en yeni projelerimizden. Som Mare'de, ülkemizde büyük bir eksik olarak gördüğümüz yat ve tekne iç mekan tasarımını gerçekleştiriyoruz. Burada yat ve tekne kullanımına uygun ürünlerle birlikte; teknenin tüm iç yüzey tasarımlarını ve refitlerini gerçekleştiriyoruz. Böylece size hitap eden modern tasarım anlayışını teknenizde de yaşama fırsatı sunmuş oluyoruz.


bottom of page