top of page

Sneaks Up ile Çağdaş Miras Tasarımlar Seçkisi

Tarihe damga vurmuş tasarım klasiklerine güncel bir bakış sunan projeleri Sneaks Up ile derledik.


B&B Italia UP5_6 Mantar

B&B Italia UP5_6 Mantar Sandalye


Sürdürülebilir ve çevre dostu tasarımlar tüm sektörleri etkilemeye devam ediyor. Dünya mobilya devi B&B Italia, ikonik koltuğu UP5_6’nın tamamen geri dönüştürülmüş mantardan üretilen versiyonunu Fuorisalone 2021’de tasarım dünyasına tanıttı. 1969 yılında ünlü mimar ve tasarımcı Gaetano Pesce tarafından tasarlanan ve çağdaş mobilya dünyasının kült tasarımlarından biri olan UP serisi, dönemin kadınları küçük gören zihniyetini kınamak için bir mesaj olarak tasarlanan ilk endüstriyel tasarım ürünü olarak kabul ediliyor. Kullanılmış şişe mantarlarının ileri dönüşümü ile tasarlanan yeni versiyon, ikonik mobilya tasarımına çevreyi odağına alan yeni bir misyon daha kazandırıyor.


 
Coal Drops Yard, Heatherwick Studio

Coal Drops Yard


Ünlü İngiliz tasarım ofisi Heatherwick Studio, 1850’lerden kalma iki demiryolu binasını yeni nesil bir yaşam alanına dönüştürdü. Londra’nın tarihi King’s Cross bölgesinde yer alan ve bölgenin kültürel mirasında önemli yere sahip olan yapıların korunarak halkın kullanımına açıldığı proje, İngiliz başkentindeki en önemli yeniden işlevlendirme projelerinden biri kabul ediliyor. Londra ve çevresine kömür dağıtmak üzere inşa edilen, 1990’larda kısmen terk edilerek depolama ve gece kulüplerine hizmet eden yapılar, 2014 yılında stüdyonun King’s Cross Central şirketiyle ortak başlattıkları yenileme projesiyle tekrar kente kazandırıldı. Yenilenen iki depo yapısını birbirine bağlayan yeni çatı tasarımı ise, tüm bölge için merkezi bir odak oluşturarak tarihi mirası kutluyor.


 
Dream Sequence, Refik Anadol

Refik Anadol x Casa Batlló


Antoni Gaudí tarafından Barselona'da tasarlanan Casa Batlló, yılda yaklaşık bir milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapan ve 2005'ten beri UNESCO Dünya Mirası olarak kabul edilen bir art nouveau mücevheri. Son yıllarda, bir dizi restorasyon geçiren ikonik yapı, Refik Anadol imzası taşıyan özel bir deneyimle eski popüler günlerine tekrar dönüyor. İspanya ve dünyanın en önemli kültürel miraslarından biri olan yapı, Refik Anadol Studio’nun tasarladığı beş duyuya hitap eden dünyadaki ilk 10D deneyim ile Gaudi’nin zihnine sürükleyici bir yolculuğa ev sahipliği yapıyor. Gaudi’nin dijital arşivinden elde edilen verilerle tasarlanan bu özel deneyim, yeni teknolojileri yenilikçi bir şekilde kullanarak tarihi günümüz dünyasıyla buluşturuyor.


 

Champion Contemporary Heritage Koleksiyonu


Amerikan spor giyim ve yaşam tarzı markası Champion, ikonikleşen tasarımlarından ilham alan Contemporary Heritage koleksiyonunu piyasaya sürdü. Ürün yelpazesiyle markanın klasikleşmiş modellerine güncel bir bakış getiren koleksiyon, aynı zamanda çevre dostu materyalleriyle öne çıkıyor. Champion markasının 1920’lere özgü geleneksel modelleri bu koleksiyon ile yeniden hayat buluyor.


Markanın spor giyimdeki imza estetiğini günümüz perspektifiyle yorumlayan Champion ürünlerine göz atmak için TIKLAYIN.



bottom of page