top of page

Senkron "Eş Zamanlı Video Sergileri" 2021



Üretiminde ve deneyiminde dijital araçlar kullanılan video sanatı, birçok sanat disiplininin dijital dönüşüme girmesiyle diğer disiplinlerin gölgesinde kaldığı bir süreç yaşadı. NFT pazarının sanat gündemini meşgul ettiği bugünlerde, Senkron Eş Zamanlı Video Sergileri ile Türkiye’nin dört bir yanından 49 galeri, müze ve sanat inisiyatifi video sanatı için bir araya geliyor.


Türkiye genelinde eş zamanlı video sergileri hedefiyle yola çıkan SENKRON, aynı anda düzenlenecek ve merkezinde video sanatı olan sergi ve etkinlikler bütününden oluşuyor. Belki de Türkiye tarihinde ilk defa bu kadar fazla katılımcının yer aldığı bir sanat etkinliği olacak ve bunun en güzel yanı da tüm bu senkronize birlikteliğin video sanatı için olması. Senkron, 15-30 Nisan tarihleri arasında, Mixer ve Bilsart’ın öncülüğünde, başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de sanat kurumlarının işbirliği ile gerçekleşecek. Bu kapsamlı etkinlik ile video sanatı farklı mekanlarda görünür kılınırken aynı zamanda video işleri üretimine ışık tutan çok değerli sanatçı, küratör, ve koleksiyonerlerin söyleşileri de bu kapsamlı programda yer alıyor.


Medya partneri olduğumuz Senkron’un detaylı etkinlik takvimini www.senkronvideo.art adresinden ve Senkron Instagram hesabından takip edebilirsiniz. Mercado ekibi olarak hazırladığımız Mercado Art Walk x Senkron rotaları ile bu özel sanat deneyimini daha keyifli hale getirebilirsiniz. Mercado Art Walk x Senkron rotalarımız çok yakında Instagram hesabımızda.


bottom of page