top of page

Domestik Ortama Yeniden Bakış: Never Normal Sergisi



Değişim her zaman hayatımızın bir parçası oldu. Yaşımız ilerledikçe, okullardan mezun olup çalışmaya başladıkça veya hayatımızda belli bazı adımları attıkça değişimle karşılaşıyoruz. Bu değişimlerin çoğu öngörülebilirken, bu yıl tüm dünyanın aynı anda yaşadığı pandemi ile beraber öngörülemeyen çok fazla büyük değişimle karşı karşıya kaldık.


Never Normal sergisi de, bu büyük küresel değişim döneminde tasarımcıların bakış açılarını sürekli güncel tutmasını ve değişimi kucaklayışlarını ifade etme fikri üzerine ortaya çıkmış. Evlerimizde belki de hayatımızda geçirmediğimiz kadar fazla zaman geçirdiğimiz bu dönemden sonra domestik alanlardaki kişisel etkileşimlerimiz üzerine yeniden düşünen tasarımcılar, yaratım süreçlerinde geleneksel problem çözme yaklaşımlarını bir kenara bırakmışlar. Bu yeni bakış açısıyla işlevleri, formları ve malzemeleri yeniden yorumlayan tasarımlar ortaya çıkmış.



Form & Seek ve Wasserman Projects işbirliği ile ortaya çıkan sergi, pandemi döneminde açıldığından açılışını Zoom üzerinden gerçekleştirerek ve sonrasında ziyaret için randevulu tur sistemini kullanarak kendi alanlarındaki değişime de uyum sağlıyor.


Deviation Space | Bilge Nur Saltık


Küratörlüğünü Aaron Blendowski, Evan Fay, Karen Lee ve Sophie Yan​ ile beraber gerçekleştiren Bilge Nur Saltık'ın sergide bir de çalışması bulunuyor. "Deviation Space", evlerde eşyalara farklı işlevler yüklediğimiz, onları dönüştürdüğümüz sürecin sonunda ortaya çıkmış bir çalışma. Bambaşka işlevlere bürünebilmesi için farklı yükseklikte yüzeyler yaratan parçalardan oluşan çalışma grafik gücü yüksek hatları ve rengiyle de dikkat çekiyor. *Bilge Nur Saltık ile yaptığımız Diyalog röportajını okumanızı öneririz.


Snail Home | Karen Lee & Brett Evans


Miasma Mirror | Donut Shop


Ghost Garden | Aratani Fay


Voyager Series | Aaron Blendowski


Frustum | Kyle Joseph



Tüm çalışmaları inceleyip, tasarımcıların kendi eserlerini anlattığı ses kayıtlarını dinlemek için formandseek.com/nevernormal sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Çalışmalarıyla sergide bulunan tasarımcılar:

Aaron Blendowski, Annie Meyer, Aratani Fay, Bilge Nur Saltik, Brett Evans, CodyNorman, Donut Shop, Ebitenyefa Baralaye, END Studio (Elise Dechard, Kapish Cheema,Sophie Yan), EXTENTS, Hayden Richer, Irina Flore, Joonghan Bae, Joseph Parr, Karen Lee,Kyle Joseph, Mark Dineen, Michael Neville, Nicholas Tilma, Phoebe Kuo, Simon Anton,Studio Herron, SUBSTUDIO (Hannah Dewhirst and Ingrid Schmidt), Sunny Kim

bottom of page