top of page

Milano Tasarım Haftası Sohbetleri: Sedef Şen


İç mimar Sedef Şen ve aydınlatma tasarımı The Sun

Skyland HOM ile Milano Tasarım Haftası'nın öne çıkan tasarımcılarıyla tanışıyoruz. Milano Tasarım Haftası kapsamında ilk fiziksel tanıtımı gerçekleştirilen The Sun'ın tasarımcısı iç mimar Sedef Şen ile kısa bir sohbet.


The Sun tasarımının hikayesinden bahseder misin?

The Sun, ruhu besleyen doğadan ilham alır ve doğal ışığa atıfta bulunur. Gün doğumu ve batımını simgelemektedir. The Sun sadece kullanıcılara ışık vermekle kalmaz, aynı zamanda tüm canlıların ışıkla hayat bulduğuna değinir ve herkesin kendi ışık ruhunu bulmasını ister. Çok fonksiyonlu olan the Sun aydınlatma olmasının yanı sıra dekoratif bir obje olup vazo olarak da kullanılabilir. Malzeme olarak üfleme cam ve sıvama pirinç kullandığım tasarımın her bir parçası ayrı ayı el işçiliği ile üretilir.

Milano Tasarım Haftası'nda ilk kez yer alıyorsun, genç bir tasarımcı olarak nasıl bir deneyim?

Aslında uzun süredir üzerinde çalıştığım bir tasarım olan the Sun, pandemiden dolayı rötarlı olarak ilk gösterimini yaptı. Milano’da okuduğum dönem ve pandemi öncesi hiçbir etkinliği kaçırmadığım Milano Design Week’te bu sene katılımcı olarak yer almak çok güzel.

Gelecek planlarında neler var?

The Sun, senstudio’nun koleksiyonun ilk ürünü, şuan da üzerinde çalıştığım yeni tasarım var. Umarım onlarda en kısa sürede tasarım severlerle buluşur.


bottom of page