top of page

MetaHuman Creator ile Tasarlanan Sanal İnsanlar



Tasarım dünyasındaki gelişmeler her daim teknolojinin gelişimiyle paralel olmuştur. Bilgisayar teknolojisi, el ile yapılması gereken yüzlerce işi üstlenmesinin yanı sıra sağladığı pek çok yeni araçla tasarımın ufkunu genişletmiştir. Teknolojinin artan bir hızla gelişimi ile, bir kaç yıl öncesine kadar hayal bile edilemeyecek ultra gerçekçi dijital insan görselleştirme işi günümüzde dakikalar içinde sonuç verebilecek hale geldi.



Fortnite oyununun da yaratıcısı olan teknoloji firması Epic Games, yeni geliştirdiği uygulama ile aylar süren gerçekçi dijital insan görselleştirme işinin hızını katlıyor ve dakikalar içinde bir sanal insan yaratılabilmesini sağlıyor. MetaHuman Creator projesinin vizyonu bu işi hızlandırmakla beraber uzmanlaşma gerekliliğini ortadan kaldırmayı da kapsıyor. Bundan dolayı uygulama herkesin aşina olduğu popüler simülasyon oyunu Sims benzeri bir arayüze sahip. Belirlenen şablon yüz tasarımları arasından seçim yapılmasıyla başlayan tasarım süreci pek çok farklı özelleştirme seçeneği ile eşsiz bir sanal insan yaratmaya olanak veriyor. Tasarım şekillendirilirken dudak kıvrımından ten rengine, gözler arası mesafeden kırışıklıklara akla gelebilecek her detay özel olarak seçilebiliyor.



Uygulama Epic Games tarafından 2021 yılının son çeyreğinde yayınlanacak. Ancak o zamana kadar firma, teknolojinin deneyimlenebilmesi için iki örnek karakteri kullanıcılarına sundu. Bu karakterler üzerinden beta arayüz deneyimlenebilmekte.



Sanal insan karakterlerinin tasarımının öncelikli olarak oyun ve film sektörlerinde kullanılacağı düşünülse de bu teknolojileri kullanan pek çok yeni alan mevcut. Imma gibi sanal influencerların geliştirilmesinden, Samsung'un "Neon" ismini verdiği sanal chatbot karakterlerinin oluşturulmasına hayatımızın içine pek çok farklı şekilde dahil olan bu teknolojiler, gerçek ve sanal arasındaki çizgiyi bulanıklaştırmayı sürdürüyor.


Samsung'un sanal insan chatbotları "Neon"lar
Sanal influencer IMMA'nın IKEA ile işbirliği

bottom of page