top of page

LOKAL: CLZ Atelier


CLZ Atelier kurucusu, iç mimar Serra Cılızoğlu ile el yapımı mobilya markası hakkında kısa bir sohbet.



Markanın hikayesi nedir?

CLZ Atelier’ın en büyük ihamı bağlarımız! Markanın Tüm hikayesi de tam olarak bu ilham üzerinden ilerliyor. Kökler, aile bağları, arkadaşlık bağlarımız ve kültürel bağlar... Zamansız ve güçlü bağlardan ilham alınarak tasarladığım ilk koleksiyonuma Grandpa adını verme sebebim de bu seri ile birlikte kendi bağlarıma dönmek ve dedemi yad etmek.


Markanın tasarım dilinden bahseder misin?

Markanın tasarım dili klişe olsun istemiyorum ama gerçekten ‘samimiyet’. Ürünlere kendi karakterimi üflediğimi düşünüyorum. Sıradanlıklar içerisinde detaylandırılmış güzellikler yaratmaya çalışıyorum. Her bir tasarım kararıma anlamlar yüklüyorum. Her birinin bir nedeni var. Kendi özel hayatımda çok fevri ve aceleciyimdir; markamla birlikte ürkekleşmeyi ve sakin kararlar almayı öğrendiğim bir dönemdeyim diyebilirim.


Markanın gelecek planlarında neler var?

İlk kurduğumdan beri uluslararası platformlara yazıp durdum. Granpda serisindeki ürünlerim Milano-Isola’da görücüye çıktı bile! Gelecek planlarımda Berlin, New York ve Lübnan’da yazıştığım galerilerde ve mağazalarda yer alabilmek var. Ve tabii ki yeni koleksiyonumun da en az Grandpa kadar içime sinmesi.


bottom of page