top of page

Mesut Adlin

Fotoğrafçı, Pürtelaş


Mahallende üretmeyi veya imgelemeyi sevdiğin yer neresi?

Genellikle sabaha karşı, gün aymak üzereyken dümdüz sokak ve sokakta yaşayan, çalışan insanlar daha çok radarıma giriyor.


Günlük rutininde izlediğin belirli bir rota var mı?

Sabah kahve içtiğim bir yer var Hardal Sokak’ta, her sabah rutinimde olan bir yer, ikinci evim diyebilirim. Sonrasında Mebusan Yokuşu’ndan inip Karaköy’e yürüyorum, hanları geziyorum, bazı kapanmış hanlar var oralara girmeye yeni şeyler bulmaya çalışıyorum. Birlikte de gidebiliriz ama yasal mı bilmiyorum. Sonrasında Beyoğlu’nun bittiği Galata Köprüsü’nden geçip Eminönü’nde filmlerimi banyo ve tarama için Tunç Fotoğrafçılık’a bırakıp Sirkeci’de Emre Abi’nin -Emre Gargu/Şeftali Analog- Altın Han’daki dükkanına gidip orada sohbet muhabbet çay eşliğinde günü bitiyorum. Şu sıralar neredeyse her günüm böyle.




Yaratıcılık kültürüne ilham veren ikonik adidas tasarımı hangisi?

Bir süredir herkes gibi ben de Samba'ya taktım kafayı, birçok rengi var dolabımda. Yeni yeni eski tasarımlara, koleksiyonlara merak saldım; City serisinin hepsi, özellikle Hamburg ve Malmö tasarımları ilgimi çekiyor. OG Country serisini hoş buluyorum. Ve son zamanlarda Wales Bonner’le olan iş birliği aşırı ilgimi çekmeye başladı, ikonik parçaların olduğu bir iş birliği.


Beyoğlu'nda ilham tazelemek için kapısını çaldığın üretici komşuların kim?

Beyoğlu’nda yaşayan ve bana ilham veren klip yönetmeni Melih Kun ve ressam Pelin Çağlar diyebilirim.



bottom of page