top of page

İstanbul Eylül Ayı Güncel Sergiler



İstanbul'un zengin kültür ve sanat sahnesi her geçen gün yeni sergilerle renklenmeye devam ediyor. Eylül ayı boyunca yeni açılan ve hala devam eden sergileri sizler için derledik.

 

“Contemporary İstanbul”

Tersane İstanbul, 26-27 Eylül Ön İzleme | 28 Eylül-1 Ekim Genel Ziyaret



Contemporary İstanbul, 26-27 Eylül Ön İzleme, 28 Eylül - 1 Ekim Genel Ziyaret tarihlerinde dünyanın dört bir yanından 75 çağdaş sanat galerisi ve inisiyatiflerin temsil ettiği sanatçılara Akbank ana partnerliğinde ev sahipliği yapıyor. Contemporary Istanbul'un 18. edisyonu Haliç’te yer alan Tersane Istanbul’un tarihi mimarisinde gerçekleşecek. Bu sene gerçekleştirilecek sanat fuarında 22 farklı ülkeden 67 sanat galerisi yer alıyor.

 

“Ringin Ortasında”

Merdiven Art Space, 1-30 Eylül



Ringin Ortasında sergisi Muhammed Ali’nin politik mesaj ve eylemlerini, dönemin sosyal ve politik meseleleriyle bağlantılı olarak günümüzle ilişkisini, güncel olaylar ve tarihsel figürlerle nasıl etkileşime girebileceğini gösteriyor. Muhammed Ali’nin boks ringlerindeki başarılarının yanı sıra politik ve sosyal arenadaki etkisine odaklanıyor. Alican Leblebici, Muhammed Ali’nin sivil haklar hareketine yaptığı katkıları, Vietnam Savaşı’na karşı duruşu ve dini inançlarını, şok duygusu yaratan aşırı gerçekçi resimler, neon semboller ve pop-art esintileri ile gözler önüne seriyor. Sergide, Ali’nin sözleri ve eylemleri, dönemin sosyal ve politik meseleleriyle örülü bir anlatıyla işleniyor.

 

“Mamut Limited (Artist Editions)”

Yapı Kredi Bomontiada, 16 Eylül-1 Ekim



Mamut Art Project sanatçılarının edisyonlu ve özel üretilmiş seri çalışmalarını içeren Mamut Limited (Artist Editions) başlıklı çevrimiçi projesinin ilk fiziksel etkinliği “Mamut Limited Vol.1” başlıklı pop-up sergisi, Yapı Kredi Bomontiada’da sanatseverlerle buluşacak. Geçtiğimiz sene 10. yılını kutlayan Mamut Art Project, Mamut Limited projesi ile çevrimiçi platformunda yıl boyunca özel seçkilere yer verecek. Mamut Limited, çevrimiçi etkinliklerin yanı sıra fiziksel etkinlikler de düzenleyen, farklı iş birlikleri kuran ve danışmanlık hizmeti veren açık bir yapı olarak konumlandırıyor. Görsel sanatlardan tasarıma, müzikten modaya farklı alan ve tekniklerle çalışan, yaratıcı herkese açık olan proje, Mamut ekibinin 10 senelik tecrübesini değerlendirerek birlikte üretim yapabilecekleri sanatçılarla yıl boyunca çalışmayı ve eserlerini sanatseverlerle paylaşmayı hedefliyor.

 

“Ey Kutsal Basitlik”

X-ist, 7 Eylül-7 Ekim



X-ist sanatçılarından Ansen, Burak Dak, Doğu Özgün, Gökhan Gökseven, Metin Alper Kurt, Murat Palta ve Tayfun Gülnar’ın yer aldığı karma sergi Apollonik ve Diyonizyak söylemleri temellendiren dualite kavramı üzerinde durarak zıtlık kavramına sanatçıların gözünden bakış atmamızı sağlıyor.

 

“Zaman ve Mekan”

Pera Palace Hotel, 13 Eylül-8 Ekim



Gama Gallery, dört başarılı fotoğraf sanatçısının çalışmalarını karma sergide bir araya getiriyor. Kendi dalında birbirinden başarılı dört fotoğraf sanatçısının eserlerinden oluşan sergide sanatçı Ayşegül Dinçkök serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen ile yaptığı sualtı çalışmalarıyla, Ceylan Atuk mekanların tarihleriyle üzerinde yaptığı araştırmalarıyla, Can Sarıçoban Paris Moda Haftası’ndaki görüntüleriyle ve Koray Erkaya ise Kanada’da yürüttüğü ödüllü eserleriyle çok farklı teknik ve uygulamalarla tek bir temada buluşuyor.

 

“85 Çığlık: Munch'tan Sonra”

Dirimart Dolapdere, 2 Eylül-15 Ekim



85 Çığlık: Munch’tan Sonra başlığıyla Dirimart Dolapdere’de ve Sarkis’in Filmleri başlığıyla Dirimart Pera’da eş zamanlı olarak izleyiciyle buluşacak sergilerde yer alan işler, Sarkis’in yapıtları ve sergileri arasındaki etkileşimleri ve zaman kaymalarını işaret edecek şekilde sergi mekânlarındaki yerlerini alıyor.

 

“Funk your Funk”

Ferda Art Platform, 13 Eylül-14 Ekim



Ferda Art Platform, temsiliyetini geçen yıl üstlendiği Jakup Ferri'nin Türkiye'deki ilk solo sergisine 13 Eylül'de ev sahipliği yapıyor. ''Funk Your Funk'' isimli sergi Jakup Ferri'nin son dönem üretimlerinden 59. Venedik Bienali Kosova Pavyonu, Manifesta 14 ve Kuntsmuseum Luzern'da gösterilmiş eserlerinden oluşan bir seçkiyi bir araya getiriyor.

bottom of page