top of page

Gıda İsrafına Atfedilen Sergi: "Çöpe Atılmak İçin Yetiştirilmiş"


Strawberries

Avusturyalı sanatçı Klaus Pichler, küresel sorunların başında gelen gıda israfına dikkat çektiği yeni sergisi "Çöpe Atılmak İçin Yetiştirilmiş" ile Kale Tasarım ve Sanat Merkezi'nde ziyaretçilerle buluşuyor. Klaus Pichler'in 32 fotoğraf eserinden oluşan sergideki her eserde, kültürel çeşitlilik odağında tüketici alışkanlıklarının nedenlerine ışık tutan ayrı bir hikaye işleniyor.


Milk

Çürüme süreci başlamış ve artık yenilemeyecek durumda olan gıdaların gösterildiği fotoğrafların tamamı dünyanın dört bir yanından getirilip süpermarketlerde satışa çıkarılan ürünlerden oluşuyor. Fotoğraflanan gıda ürünleri, sofralarımızdaki süt ve süt ürünlerine, et ve bakliyattan, meyve, sebze, tatlı ve egzotik tatlara uzanan geniş bir yelpazeye sahip. Çoğunu süpermarketlerden alarak fotoğraflarını çeken Klaus Pichler, çekimler sonrasında ürünleri çürümeye ve imha etmeye bıraktı. Tüketicilerin bilmeden gıda israfında bulunduklarına ve israfın daha çok istenmeyen bir yan etki olarak ortaya çıktığına tanık olan Pichler, çektiği fotoğraflarla tüketicilerin fütursuzca ve farkında olmadan yaptıkları gıda israfı gözler önüne sererek konuya dikkat çekmeyi

amaçlıyor. Çilekten süte, ekmekten ananasa kadar farklı ürünlerden oluşan 32 eser, dünyada gıda israfının boyutunu ortaya koyuyor.


Disiplinler arası paylaşımlara imkân veren üretim ve buluşma platformu Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen sergi, 30 Eylül'e kadar ziyarete açık olacak. KTSM’nin ev sahipliği yaptığı Çöpe Atılmak İçin Yetiştirilmiş sergisini ve diğer etkinliklerini takip etmek için @ktsm_org Instagram adresini ziyaret edebilirsiniz.


Tomatoes
Melon
Choux Pastry
Sergi'yi Karaköy'de yer alan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi'nde ziyaret edebilirsiniz.

bottom of page