top of page

Adidas ZX Kampanyası Sürreal Bir Hiper Gerçeklik Yaratıyor



COVID-19 yaratıcı sektörler dahil hemen her sektörde ciddi değişikliklere neden oldu. Fiziksel mekanları sorgulatan pandemi sürecinde, yaratıcı sektörlerde çalışan tasarımcılar limitleri zorlayarak bu dönem için farklı çözüm önerileri sunmaya devam ediyor. Bunun son örneği Londra merkezli prodüksiyon şirketi Builders Club ve yaratıcı medya şirketi ve ajansı Hypebeast işbirliğiyle hayata geçen Adidas ZX kampanyası.

Animasyonda yer alan karakterler gerçek hayattaki yıldız isimlerin 3D taram ile tasarlanmış birer modelleri

Pandemi olmasaydı fiziksel bir reklam filmi çekilmesi planlanan Adidas ZX kampanyası için hem küresel salgın hem sınırlı zaman sebebiyle hiper gerçekçi bir animasyon tasarlandı. 45 saniyelik animasyon, Adidas’ın yeni serisi ZXeanekrs’ın yaratıldığı ve test edildiği sürreal bir laboratuvarda geçiyor. Videonun en heyecanlı noktası ise gerçek reklamda oynayacak olan 3 Uzakdoğulu yıldız ismin, 3D tarama yoluyla sanal karakterleri oluşturularak bu karakterlerin animasyonda oynaması oldu. Builders Club, yıldızların gerçek hayattaki fiziksel görünümlerinin yanı sıra tarzlarını da sanal dünyaya aktarmayı başardı.


Kampanyadaki bir başka vizyoner yaklaşım ise baş karakterlerin ağır çekimde hareket ettiği, etraflarında ise gerçek zamanlı olarak hareket hiper gerçekçi bir kurguya sahip olması. ZX Laboratuvarını ayrıntılı bir gerçeklikle tasarlamak için ayakkabı tasarımının en ufak detaylarından robot-köpeğe kadar her şey düşünülmüş ve modellenmiş. Mükemmel detayları ve hareketleri elde etmek için sayısız simülasyon ve el animasyon tekniği kullanılarak kombinasyonlar yaratılmış.

Salgının yol açtığı kısıtlamalar yaratıcı sektörlerin yeni yollar aramasına yol açarken Adidas ZX Kampanyasında olduğu gibi sınır tanımayan tasarımcılar çözümü yine kendileri üretiyor. Kampanya filmi için klasik bir reklam film çekilmesi planlanırken, 3 boyutlu taramaların yapıldığı hiper realistik animasyon ortaya çıkıyor. Bu salgınla birlikte dijital dünyaya geçiş süreci hız kazanırken tasarımda ve üretimde fiziksele bağımlılık yok olmaya başlıyor.


bottom of page