top of page

İllüstrasyondan Kısa Filme: A Mind Sang



İllüstrasyon sanatçılarının animasyon çalışmalarına ağırlık verdiği bir döneme girerken Mercado ekibi olarak yaratıcı video-animasyon çalışmalarına ve bu işe gönül veren sanatçılara yer vermeye çalışıyoruz. Londra merkezli illüstratör Vier Nev’in hayat döngüsünü büyüleyici bir yolculukla anlattığı kısa filmi A Mind Sang bu ay radarımıza giren çalışmalardan oldu.


Dönüşüm teması üzerinde duran film, sahneye göre hipnotik olarak değişen döngüler dizisinden oluşuyor. Sanatçı Vier Nev’in farklı doğum ve kimlik kültürel temsilleri yarattığı yirmi çizim ile başlayan çalışma, pareidoliaya, yani fiziksel olarak mevcut olmayan nesneleri ve desenleri görme eğilimine dayanan çeşitli karakterlerden oluşuyor. Başta belirli figüre sahip olan karakterler film akışında amorf şekillere, hayvanlara hatta tek vücutta birleşen bir şekle dönüşüyor.


Başta siyah-beyaz olarak planlanan film daha sonra tasarımcının kararıyla koyu kırmızı ve menekşe tonlarında tamamlanmış. Yakın zamanda 2020 Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali’nde Staff Pick Award kazanan film, birçok uluslarası festivalin de seçkisi arasına girdi.



bottom of page