top of page

Taze İlham: Trueing Studio


Josh Metersky ve Aiden Bowman Rhodeo Island'daki stüdyolarında, Görsel: 1stdibs

Trueing Studio, Josh Metersky ve Aiden Bowman tarafından kurulan Brooklyn merkezli bir ürün tasarım stüdyosu. Truering, ikilinin mühendislik, sanat ve tasarım geçmişlerinin ve geniş malzeme bilgilerinin şekillendirdiği ortak beceri setinin bir sonucu. Stüdyonun ismi İngilizce “true” (doğru) kelimesinin fiil biçimine dönüştürülmesinden geliyor ve bir nesneyi doğru, amaçlanan şekle getirmek anlamına geliyor.


Üç yıl önce piyasaya sürdükleri Janus isimli aydınlatmalarıyla tasarım dünyasına giriş yapan ikili, eklektik aydınlatmaları ve mobilyalarıyla kısa sürede tanındı. İlk projeleri olan Janus ismini iki yüzlü Roma Tanrısı ve Satürn’ün de uydularından olan Janus’tan alıyor. Aydınlatma, dikroik (iki renkli) cam diski çevreleyen bir LED halkasını onu destekleyen pirinç bir armatürden oluşuyor. Disk, aydınlatılmış halka içerisindeki bir eksen etrafında dönerek Aurora benzeri bir ışıltı yaratıyor.


Janus, Trueing Studio

Metersky, makine mühendisliği okumuş ve tasarımlarda genellikle beklenmedik malzemeler ortaya çıkaran teknik bilgi birikimine sahip. İskoçya’daki St. Andrews’te sanat tarihi okuyan Bowman ise klasisizm tutkunu ve eklektik modern tasarım fikirlerini ortaya atan isim. Ortakların her birinin süreçlere farklı bir beceri seti katması ile olgunlaşan tasarımlar ise çok genç yaşta olmalarına rağmen tasarım dünyasında çok ses getirmelerini sağlamış.


Başarılı ikili, geçtiğimiz sene NYCxDesign ile tanıttıkları Cerine aydınlatma serisi ile tekrar dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardı. Cerine koleksiyonu, borosilikat camdan yapılmış büyük boyutlu zincirlerden asılı bir dizi aplik ve lambaderden oluşuyor. Geniş malzeme kültürü ve tarihsel referanslar içeren tasarımları, stüdyonun “bir nesneye yarar duygusu yükleme” felsefesinin hakkını veriyor.



Cerine Swagged Chandelier
Square Elma Coffee Table
Instagram Elma Double Chandelier

bottom of page