top of page

Taze İlham: Mobilya Tasarımcısı ve Sanatçı Greem Jeong


Noodle sandalye, Mono koleksiyonu


Hemen her tasarımcı, yaratım sürecine çizgilerle başlar. Koreli Greem Jeong ise sadece başlamakla kalmıyor tüm tasarımını çizgiler üzerinden hayata geçiriyor. Fransa ESAD de Reims’te Nesne ve Mekan Tasarımı mezunu Seul’lu sanatçı, üçüncü boyuta taşıdığı çizgileriyle tasarım dünyasında kuralları yıkıyor.


Mono adını verdiğini yeni mobilya koleksiyonu, kendi etrafına sarılmış ve üzerine oturmanıza izin veren bükülmüş silikon borulardan oluşuyor. Koleksiyonda sadece sandalye değil, masadan aydınlatmaya kadar çok farklı işlevde parça görmek mümkün. Tasarımlar geleneksel mobilya kalıplarını yıkarak mekanda birer heykel/enstalasyon özelliği kazanıyor. Greem, Mono koleksiyonunu, sabit mobilya formlarına uymamak üzerine tasarlamış. Sandalyeden ziyade bir “oturma objesi” düşüncesi üzerine form şekilleniyor. Bu dünyaya ait değilmiş hissi uyandıran tasarımlar, sabit olmasına rağmen canlı bir varlığın dinamizmini yaşatıyor.

Koreli tasarımcı Greem Jeong, tasarımlarıyla birlikte, Say Hi To Mag


Sanatçı Say Hi To Mag’e verdiği röportajda son koleksiyonu Mono’ya başlama hikayesini şu sözlerle anlatıyor:


“Fransa’dayken malzeme dükkanlarına giderdim. Bir gün kabloları ve boruları korumak için kullanılan bir inşaat malzemesi buldum. Doku gerçekten yumuşaktı ve uzun şekli ilgimi çekti. Bu yüzden eve getirdim ve birçok farklı tasarım denedim. Aynı çizim yapar gibi, siyah kalemle bir şeyler çizdiğinizi hayal edin. Boş alan eskiz defterim gibiydi, uzayda üç boyutlu bir çizim yapıyordum. 2B ve 3B arasında gidiyormuş gibiydi.”




bottom of page