top of page

Taze İlham: TAGS Design


Mies Berjer

TAGS Design markasının yaratıcısı iç mimar Sinan Taviloğlu ile markası ve tasarım üzerine kısa bir soru-cevap.


Yeni markan TAGS Design hakkında bilgi verir misin?

TAGS Design, farklı zevklere hitap eden ve birçok tasarımı bulunan bir dekorasyon markası. Abajurla çıktığımız yolda, ürün yelpazemizi çeşitlendirerek pek çok tasarımı bünyemize kattık. En iddialı olduğumuz konu abajur diyebilirim. Bu markayı kurarken amacım zamansız ve yenilikçi tasarımlar yapabilmekti. Bu amaçtan vazgeçmeden, bu doğrultuda ilerliyoruz.

Tasarım tarzını üç kelimeyle anlatır mısın?

Sade, cesur, yenilikçi. Neden diye soracak olursan, sadelik kesinlikle insana huzur veren bir nitelik. Klasikleşmiş kalıplardan çıkıp yenilikler getirmeyi çok seviyorum ve bu konuda her ne olursa olsun, taviz vermiyorum.

Mimariye ve tasarıma ilgin ne zaman başladı?

Mimari ve tasarıma ilgim çok küçük yaşlarda başladı. 5 yaşımdan beri mobilyacıların, antikacıların içerisinde büyüdüm. Mimar bir annenin çocuğu olarak, ilkokul 1. sınıftaki yıllığıma bile mimar olacağımı yazmışım, ilgim o kadar eski. Üniversite seçimi yaparken de zorlanmadım ve ilgilendiğim konu olan iç mimarlığı tercih ettim.

Space Lamp

Markan için sosyal medyayı etkili kullanan bir isimsin. Günümüz tasarım dünyasında sosyal medyanın gücü hakkında ne düşünüyorsun?

Bence bir marka için en önemli unsurlardan birisi sosyal medyayı iyi kullanması. Sosyal medyada ne kadar fazla interaktif hizmet sunabilirseniz markaya kattıkları da o kadar fazla oluyor. Markanın sosyal medya stratejisinde markayı ilk kurduğumdan beri yanımda benimle birlikte bu hayalin peşinde koşan kız arkadaşım Gülce bana çok yardımcı oluyor.

İlham tazelemek için neler yaparsın?

İlham tazelemek için İstanbul’un tarihi semtlerini gezmeyi seviyorum. Ayrıca Türkiye’nin farklı şehirlerine veya yurt dışına seyahat etmek de ufuk açıcı oluyor. Kesinlikle her birinin bana kazanımları çok oldu. Gezmek benim en büyük ilham kaynağım.

Sıradaki planların neler?

Sıradaki planım TAGS için bir showroom açmak ve farklı ürün kategorilerinde yenilikçi tasarımlarıma devam etmek.


 



Sinan Taviloğlu kimdir?

Lisans eğitimini Bahçeşehir Üniversitesi İç Mimarlık bölümünde tamamlayan Sinan Taviloğlu, çeşitli iç mimari projelerde yer aldıktan sonra 2019 yılının Kasım ayında TAGS Design'ı kurmuştur ve bu marka adı altında aydınlatmadan mobilyaya birçok ürün tasarımı yapmaktadır.

bottom of page