top of page

Örme Kumaşa Yaratıcı Yaklaşımlar: Knit!


Knit! - Kvadrat Febrik

Sanat her daim sıradan materyalleri sanatçıların kullanım biçimiyle bambaşka formlar ve görünümlere kavuşturmuş, materyali algılayış biçimimizi değiştirmiştir. En sert kayaların yontularak tarihi figürlerin kıyafetlerindeki uçuşan kumaşlara dönüşmesi gibi örnekler tarih boyunca sanat eserlerindeki materyal algısını değiştirerek etkileyiciliği artırmıştır.



Danimarkalı kumaş devi Kvadrat Febrik markası da temel materyalleri olan örme kumaşlarla çalışmaları ve eserler ortaya çıkarmaları için 28 tasarımcı ile bir araya gelmiş ve materyalin algısını farklılaştırmak istemiş. Tasarımcılardan, örme kumaşın potansiyelini ortaya koymaları istenen proje "Knit!" Eylül ayının başında, Kopenhag'ın 3daysofdesign etkinlikleri kapsamında hayata geçirilmiş.


Soyut eserlerden insan ifadelerinin yorumlarına, kavramsal çalışmalardan mobilya temsillerine çeşitli yaklaşımlarda ortaya çıkan eserler Kvadrat Febrik'in Danimarka, Ebeltoft'taki genel merkezinde sergilenmekte. Ancak tasarımcıların malzemeyle ilgili yaratıcı yorumlarından oluşan sergi online olarak da knit.kvadrat.dk adresinden sanatseverlerle buluşuyor.


InterPersona - Benja Harney
If I Had Wings - Zaven
Doric Columns, Kinetic Object - Objects of Common Interest
Conversation Series - Adam Goodrum Studio
Coalesce - Studio Truly Truly

bottom of page