top of page

Odeabank O’art 2021 Yılının İlk Fiziksel Sergisi ‘şey:nesnenin ihtimali’


Küratör Begüm Güney


Odeabank’ın sanat platformu O’Art, senenin ilk fiziksel sergisi ‘şey:nesnenin ihtimali’ açıldı. Begüm Güney küratörlüğünde Ahu Akgün, Çağla Ulusoy ve İnci Furni’nin yapıtlarından oluşturulan seçki, 29 Temmuz - 10 Ağustos 2021 tarihleri arasında Versus Art Project’in mekanında gezilebilecek.


İsimsiz - İnci Furni


Sergi hem fiziksel hem de çevrimiçi olarak sanatseverler ile buluşuyor. Kişisel bir ifadenin ürünü olarak da tanımlanabilen sanat yapıtının, içerik, biçim, üslup, teknik ya da malzeme ile sanatçısı tarafından belirlenen duyusal ve duygusal kurgusu; serginin temelini oluşturuyor. Seçkide tıpkı sanat yapıtı gibi bir başka kurgu alanı olarak belirlenen sergi mekanında bir araya gelen; Ahu Akgün, Çağla Ulusoy ve İnci Furni yapıtları, bu kez en ince detayına kadar kurgulanmadan, olağan olana yakın bir yerde duran kurgusuyla mekanda bir karşılaşma yaratıyor. Seçki çoğalıp sıkışan ve eksilterek hafifletilen, nesneleşip parçalanan ya da nesne niteliğinin tamamen korunduğu, beliren ve belirginsizleştirilen kontrast bir tavır taşıyor. Dolayısıyla serginin bütününe hakim, insan merkez-siz bir figür kullanımının, nesnenin hakimiyetine yan bir öge olarak eklemlendiğini görüyoruz. Sergi, gündelik hayatın içindeki nesnenin kurgulanan estetik ve eleştirel potansiyelini ortaya çıkarıyor.


I'm Not Here This Isn't Happening - Ahu Akgün


Sergi 29 Temmuz - 10 Ağustos 2021 tarihleri arasında Versus Art Project’in mekanı Hanif Han’da, dijital olarak serginin kapanış tarihi 10 Ağustos’tan itibaren Odeabank web sitesi üzerinden 7/24 izlenebilecek.


Çekirdekler - Çağla Ulusoy

bottom of page